eur:
392.56
usd:
365.64
bux:
66829.23
2024. április 26. péntek Ervin

Igazolt az árvíz miatti iskolai hiányzás

Az oktatási miniszter arra kéri az iskolák és kollégiumok vezetőit, hogy igazolt hiányzásnak tekintsék, ha valaki az árvíz vagy a belvíz miatt nem tud iskolába menni. Magyar Bálint a Magyar Rektori Konferencia és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnökével történt egyeztetés után arra kérte a felsőoktatási intézmények hallgatói önkormányzatait, hogy szervezzenek önkénteseket az árvíz, illetve a belvíz elleni védekezésre.

Magyarországnak története egyik legnagyobb árvízi kihívásával kell szembenéznie, hiszen egyszerre a Dunán és a Tiszán egy meglehetősen hosszú ideig tartó árhullám-sorozat várható. Az árvízi védekezésnek így jelentős munkaigénye van - mondta Magyar Bálint az InfoRádióban.

Az oktatási miniszter ezért felkérte Molnár Károlyt, a Magyar Rektori konferencia elnökét és Ekler Gergelyt, a HÖOK elnökét: működjenek együtt abban, hogy ahol arra szükség van, ott  a diákok bekapcsolódhassanak a védelmi munkálatokba.

Az oktatási tárca a középiskolák igazgatóit is értesítette: ha arra szükség van, önkéntes alapon a középiskolások is részt vehetnek az árvízvédelmi munkákban anélkül, hogy emiatt az oktatásban hátrány érné őket.

Magyar Bálint ezen túl arra kérte az iskolaigazgatókat, hogy ha valaki az árvíz vagy a belvíz miatt hiányzik, azt tekintsék igazolt hiányzásnak.

Az oktatási miniszter szerint nehéz megmondani, hogy hány gyerek nem tud az árvíz, vagy a belvíz miatt eljutni az iskolába, de úgy véli: mivel eddig nem kellett nagy tömegeteket kiköltöztetni, és kevés utat kellett lezárni, ez a szám nem lehet túl nagy.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×