Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Minisztériumi autó balesete: kielégítő a sérültek állapota

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kielégítő az állapota az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium helyettes államtitkárának és a tárca főtanácsosának, akik egy Dunavecse közelében történt autóbalesetben sérültek meg. A karambolban a tárca főosztályvezetője és sofőrje életét vesztette.

Az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium főosztályvezetője, Gáspár Károly és a tárca személyautóját vezető sofőr is életét vesztette, amikor autójukba egy teherautó rohant Dunavecse közelében. A balesetben megsérült a tárca szociálpolitikai helyettes államtitkára, Szabó Sándorné és Csepeli Mariann főtanácsos.

Az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet főorvosa közben cáfolta azt a korábbi információt, hogy Szabó Sándorné helyettes államtitkár életveszélyes koponyasérülést szenvedett volna. Retteghy Tibor elmondta: mindkét sérült állapota kielégítő, mindketten eszméletüknél vannak és emlékeznek a baleset körülményeire.

A tehergépkocsi volt a hibás

A balesetet okozó tehergépkocsi Dunavecse felől haladt, majd eddig ismeretlen okból áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol frontálisan ütközött a minisztérium személygépkocsijával - mondta az InfoRádióban Hortobágyi István, a Bács-Kiskun megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Szabó Sándornét, a minisztérium szociálpolitikai helyettes államtitkárát fejsérülésekkel mentőhelikopter szállította kórházba - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője az InfoRádióban.

Győrfi Pál elmondta: a negyedik utast, a minisztérium egyik fiatal hölgy dolgozóját sokkos állapotban szállították kórházba a mentők.

A tehergépkocsi 44 éves vezetője nem sérült meg.

Az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium közleménye szerint elhunyt munkatársait saját halottainak tekinti, temetésükről később történik intézkedés.