eur:
392.12
usd:
366.57
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Minisztériumi autó balesete: kielégítő a sérültek állapota

Kielégítő az állapota az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium helyettes államtitkárának és a tárca főtanácsosának, akik egy Dunavecse közelében történt autóbalesetben sérültek meg. A karambolban a tárca főosztályvezetője és sofőrje életét vesztette.

Az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium főosztályvezetője, Gáspár Károly és a tárca személyautóját vezető sofőr is életét vesztette, amikor autójukba egy teherautó rohant Dunavecse közelében. A balesetben megsérült a tárca szociálpolitikai helyettes államtitkára, Szabó Sándorné és Csepeli Mariann főtanácsos.

Az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet főorvosa közben cáfolta azt a korábbi információt, hogy Szabó Sándorné helyettes államtitkár életveszélyes koponyasérülést szenvedett volna. Retteghy Tibor elmondta: mindkét sérült állapota kielégítő, mindketten eszméletüknél vannak és emlékeznek a baleset körülményeire.

A tehergépkocsi volt a hibás

A balesetet okozó tehergépkocsi Dunavecse felől haladt, majd eddig ismeretlen okból áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol frontálisan ütközött a minisztérium személygépkocsijával - mondta az InfoRádióban Hortobágyi István, a Bács-Kiskun megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Szabó Sándornét, a minisztérium szociálpolitikai helyettes államtitkárát fejsérülésekkel mentőhelikopter szállította kórházba - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője az InfoRádióban.

Győrfi Pál elmondta: a negyedik utast, a minisztérium egyik fiatal hölgy dolgozóját sokkos állapotban szállították kórházba a mentők.

A tehergépkocsi 44 éves vezetője nem sérült meg.

Az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium közleménye szerint elhunyt munkatársait saját halottainak tekinti, temetésükről később történik intézkedés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×