Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Egységesen megvonták a támogatást

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Alkotmánybírósághoz fordul a Magyar Waldorf Szövetség, mert idén nem jár művészeti normatíva az egységes szerkezetű iskoláknak. Az Oktatási Minisztérium sajnálja, de pénzt nem ad.

Kulcsár Gábor, a Magyar Waldorf Szövetség elnökségi tagja az InfoRádióban elmondta: az egységes iskolák – amelyek integrálják az alapfokú művészeti oktatást, az általános- és a középiskolát – idén nem igényelhetnek kiegészítő művészeti normatívát.

Ez jelentős forráskiesést okoz, a normatíva egyharmadát, gyerekenként egy évben 59 ezer forintot jelent – hangsúlyozta Kulcsár Gábor.

A Magyar Waldorf Szövetség tárgyalni kíván az Oktatási Minisztériummal, és mivel diszkriminatívnak tartja a szabályozást, alkotmánybírósági normakontrollt kér – tette hozzá.

Czímer László, az Oktatási Minisztérium főosztályvezetője az InfoRádióban közölte: a változást egy önálló képviselői indítvány okozta, amelyet a tárca nem támogatott, de a parlament megszavazta.

A főosztályvezető nem tudta megmondani, miért terjesztették be ezt az indítványt, mivel ez nem jár nagyságrendileg jelentős megtakarítással.

Sajnáljuk, hogy ez megtörtént, mivel az egységes iskolákban ingyenesen juthattak a diákok művészeti oktatáshoz – tette hozzá.

Czímer László elmondta: szívesen tárgyalnak a Waldorf Szövetséggel, talán sikerül valamilyen megoldást találni, arra viszont nincs esély, hogy átcsoportosítással teremtsenek pluszforrásokat, mivel idén a minisztérium költségvetése jelentősen csökkent.