Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A szocialisták adnának még

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Több mint húsz törvényjavaslatot fogadtatna el az Országgyűléssel a tavaszi ülésszak alatt az MSZP.

Az MSZP parlamenti frakcióvezetője a javaslatok közül kiemelte a gyermekek védelméről szóló törvényt, az esélyegyenlőségi jogszabályok, a földgáz biztonsági készletezéséről, valamint a polgárőrségről szóló törvény módosítását.

Lendvai Ildikó úgy fogalmazott: céljuk, hogy a parlament minden eddiginél gyorsabb és alaposabb munkát végezzen.

A szocialisták lehetővé tennék, hogy az alacsonyabb jövedelmű családok ne csak szeptemberben, az iskolakezdéshez kapjanak támogatást, hanem karácsony előtt is utaljanak át nekik 5 ezer forintos egyszeri támogatást.

Bővítenék a támogatottak körét is. A jövőben azok a családok is megkapnák az egyszeri támogatást, amelyeknél az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a nyugdíjminimum 120 százalékát.

Lendvai Ildikó közölte: újra lehetővé akarják tenni, hogy az életüktől és szabadságuktól jogtalanul megfosztottak ismét igényelhessenek kárpótlást.

Ezt azzal indokolta, hogy a különböző levéltárak és dokumentációs központok megnyitása után ismét sokan tudják bizonyítani: jár nekik a kárpótlás.

"Van erre pénz, mert a Medgyessy-kormány feltötltötte az ezzel foglalkozó közalapítványt" - fogalmazott a frakcióvezető.

A szocialisták nagyobb támogatást adnának a polgárőröknek is.