eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Egy hétig nem lesz győztes?

A 2006-os országgyűlési választások új eleme a külképviseleti voksolás. Emiatt a választások végleges eredményét április 23. után 6-7 nappal hirdetik ki.

Az első fordulóban a külképviseleti szavazás egy héttel megelőzi a magyarországit, ezért mire itthon záródnak az urnák, külföldről is megérkeznek a voksok. Ezért az eredmény még aznap este megállapítható lesz – mondta az InfoRádióban az Országos Választási Iroda vezetője.

A második fordulós voksokat viszont a követségeken és a főkonzulátusokon is a magyarországival azonos időben adják le, így a végleges eredmény megállapításához várni kell, míg hazaérnek a szavazatok – közölte Rytkó Emília.

Az ország 176 választókerületében összesen 11 ezer szavazókör van.

Minden választókerületben meg kell határozni egy szavazókört, amelyhez hozzá számolják a külképviseleteken leadott voksokat.

176 szavazókörben ezért csak április 23-a után egy héttel lesz végleges eredmény. A második forduló után csak 99 százalékos pontossággal lehet meghatározni a választás győztesét.

Ahol szoros eredmény születik, ott a külképviseleti voksok is befolyásolhatják a választás kimenetelét.

Azokban a választókerületekben ahol nagy különbség van az első és a második helyen végzett jelölt között, a külképviseleti voksok már nem változtatnak az eredményen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×