eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

A plakátcég csak egyszer fizet Budapestnek

Közterület-használati díjat nem, csak egyszeri kártalanítást hajlandó fizetni a telefonfülke-reklámokat üzemeltető cég a fővárosnak - reagált a cég vezetője a hírre, miszerint 300 millió forintos elmaradt díjat követel Budapest a fülkereklámok miatt.

Somogyi Miklós, a Mediacontact igazgatója az InfoRádióban elmondta: jogtalannak tartják, hogy a kezdetben díjmentesen átadott felületekért utólag követel díjat a fővárosi önkormányzat.

A cég vezetője nem nyilatkozott arról, hogy mekkora összeget hajlandók fizetni az egyszeri kártalanítás keretében; mint mondta: erről tárgyalniuk kell az önkormányzattal.

Ha Budapest közterület használati díjat követelne, akkor kénytelenek lennénk bíróságra menni – tette hozzá Somogyi Miklós.

Az igazgató milliárdos kártérítési perrel fenyegetette meg az önkormányzatot arra az esetre, ha az lebontatná a telefonfülkékről a hirdető-berendezéseket.

A Mediacontact-ot már 2004 júliusában felszólította a fővárosi közterület-felügyelet, hogy bontsa le a hirdetéseket, mert nem fizet közterület-használati díjat.

A cég akkor azzal védekezett, hogy a reklámhelyekért a Matávnak fizet, és a törvény szerint a telefonfülkék után amúgy sem kell közterület-használati díjat fizetni.

Az érvelés nagy vitát váltott ki először a fővárosi közgyűlésben. Végül a testület hozzájárult ahhoz, hogy a Mediacontact ingyenesen használja a fülkéket, ám hamarosan visszavonta döntését, és 2005 őszén a díj teljes megfizettetése mellett határozott, azóta ez a döntés hatályos.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×