eur:
395.62
usd:
371.93
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Itt a biztos fogyás titka!

Az elhízás elleni harc legújabb fejezete meglehetősen valószínűtlenül hangzik: tudósok ugyanis állítják, hogy az alga hatásos segítséget nyújthat a túlsúly elkerüléséhez.

Lassan világszerte népbetegséggé válik az elhízás, így a túlsúlyosoknak jó hír lehet, hogy tudósok állítják: megtalálták az ellenszert. Patkányokon végzett kísérletek ugyanis bebizonyították, hogy a mélytengeri barna algában megtalálható fucoxanthin hatására 10 százalékkal csökkent az állatok testsúlya.

A japánok már régóta tisztában lehetnek a mélytengeri barna alga jótékony hatásával, hiszen ez az egyik alapanyaga a miso levesnek. Nem véletlen tehát, hogy a kísérletsorozatot is japán tudósok végezték.

A csoport vezetője, dr. Kazuo Miyashita ugyanakkor igyekszik lehűteni a kedélyeket, mondván, még legkevesebb 3-5 évre van szükség ahhoz, hogy az algából hatékony fogyókúrás tablettát fejlesszenek ki.

A kísérletek bebizonyították: a barna algában lévő Fucoxanthin az elhízott állatokban stimulálja az UCP1 fehérjét, amely lebontja a zsírt.

A tudósok mindenesetre bizakodnak: "Annak lehetősége, hogy mellékhatások nélküli gyógyszert fejleszthetünk ki, nagyon vonzó. Ugyanakkor csakis az életmód jelentős megváltoztatása lehet a tartós fogyás titka" - mondta dr. Ian Campbell szakértő.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×