eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Gyömbér, a jótékony gyilkos

Hatásos lehet a gyömbér a petefészek rosszindulatú daganatai ellen - állítják amerikai tudósok. A Michigani Egyetem kutató szerint a gyömbér nemcsak képes megölni a rákos sejteket, de segít abban is, hogy ne válhassanak immunissá a kezelésre.

Az amerikai egyetem kutatói gyömbérport használtak kísérleteikhez, hasonlót ahhoz, mint ami fűszerként a boltok polcain is megtalálható. A porból oldatot készítettek, amely minden elvégzett teszt alkalmával megölte a petefészek rákos sejtjeit.

A gyömbér ráadásul két különböző módon végzett a rákos sejtekkel. Az egyik a "sejt-öngyilkosságnak" is nevezhető apoptózis, amelyre a hagyományos kemoterápia is alapoz, a másik pedig az autofágia, amelynek során a sejt tulajdonképpen felemészti önmagát.

Rebecca Liu, a kutatásról szóló jelentés szerzője szerint ez azért különösen fontos, mert a legtöbb petefészek-rákban szenvedő nőnél visszatérő problémáról van szó, amely egy idő után ellenállóvá válik a hagyományos kemoterápiára. Mivel a gyömbér kétféleképpen öl, segíthet megakadályozni az immunitás kialakulását.

A kutatók azonban arra figyelmeztetnek, hogy egyelőre előzetes eredményekről van szó, amelyet további kutatásoknak kell igazolniuk.

Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×