eur:
394.48
usd:
354.37
bux:
72750.5
2024. szeptember 17. kedd Zsófia
Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) elnöke beszél a budapesti Nemzeti Atlétikai Központban 2023. június 15-én. Az augusztusi atlétikai világbajnokságnak otthont adó új létesítményben a kétszeres olimpiai bajnok Coe a Bp. Honvéd és a Gödöllői EAC atlétapalántái kíséretében avatta fel a Mondo-pályát, amelyen egy kört futott a gyerekekkel.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Ismerős nevek - Ők heten lennének NOB-elnökök

Egy nő, egy korábbi NOB-elnök fia, egy jordán herceg és több sportági vezető is a ringben.

Heten szállhatnak harcba jövő tavasszal a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöki posztjáért.

A NOB hétfőn jelentette be a jelöltek névsorát, amelyben az egyedüli nő a zimbabwei Kirsty Coventry, a 200 méter hát 2008-as ötkarikás bajnoka.

A jelöltek közé Sebatian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke, valamint ifj. Juan Antonio Samaranch, a korábbi NOB-elnök fia is bekerült, noha a múlt héten olyan hírek jelentek meg, hogy mindkettejük esetében jogi akadályok gátolhatják a jelölést.

Szintén pályázik a tisztségre Fejszal al-Husszein jordán herceg, David Lappartient, a Nemzetközi Kerékpárszövetség (UCI) első embere, Vatanabe Morinari, a Nemzetközi Tornaszövetség (FIG) vezetője és Johan Eliasch, a Nemzetközi Sí- és Hódeszkaszövetség (FIS) elnöke.

A NOB jelenlegi vezetője, a német Thomas Bach a NOB 142. teljes ülésének záróeseményén jelentette be, hogy mandátuma lejárása után nem indul újra a poszttért; utódját márciusban választják meg, s az új elnök júniusban lép hivatalba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×