eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője megöleli a csapat kabalafiguráját, Hertinhót a német első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott Hertha BSC – VfL Bochum mérkőzés után Berlinben 2023. május 20-án. A Hertha 1-1-es döntetlent játszott és ezzel búcsúzik az első osztálytól.
Nyitókép: Clemens Bilan

Halálos fenyegetés Dárdaiék mérkőzése után, bajba kerülhet a Hertha?

Halálos fenyegetést kapott Patrick Ittrich játékvezető a szombati, gól nélküli döntetlennel végződő német másodosztályú labdarúgó-mérkőzést követően, mivel kiállította a Dárdai Pál által irányított Hertha BSC egyik játékosát.

A Bild című újság szerint a főállásban rendőrként dolgozó Ittrich verbális bántalmazásra hivatkozva jelentette az esetet, miután Instagram-oldalán az egyik szurkoló privát üzenetben megfenyegette, hogy "meg fogja ölni", majd azt írta neki, "szégyent hoz a német futballra", amiért kiállította Florian Niederlechnert az Osnabrück elleni hazai találkozón.

A Hertha középpályása egy kemény belépő után sárga lapot kapott. Majd a VAR jelezte Ittrichnek, hogy nézze vissza a szituációt, a bíró ezt követően megváltoztatta döntését és

piros lappal azonnal kiállította Niederlechnert, aki a pályát elhagyva obszcén kifejezéseket ordított a kamerába.

Lutz Michael Fröhlich, a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) játékvezetői testületének első embere határozottan elítélte a történteket, majd az egy héttel ezelőtti, Törökországban történt bírói bántalmazásra emlékeztetett.

"Megdöbbentő és felfoghatatlan, hogy ezek a komoly bántalmazások sem késztetik arra az embereket, hogy elgondolkozzanak azon, hol is van a határ" - mondta Fröhlich, majd hozzátette, a játékvezetők munkája nagyon nehéz és ők is csak emberek, olyan sportolók, akik természetes részei a labdarúgó családnak.

Ittrich elárulta, hogy a fenyegetés szerzője azóta bocsánatot kért tőle.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A nyelvünkbe van kódolva a siker: előbb leszel gazdag, ha ilyen nyelvet beszélsz?

A nyelvünkbe van kódolva a siker: előbb leszel gazdag, ha ilyen nyelvet beszélsz?

Az utóbbi évtized egyik érdekes eredménye az volt, hogy azon országokban, ahol olyan nyelvet beszélnek, amelyben a jelen idő használatával lehet a jövőre hivatkozni, magasabb a megtakarítási ráta, még akkor is, ha egyéb tényezőket, mint például a gazdasági fejlettség, az intézményi rendszer, és a kultúra, figyelembe vesznek. A nyelvi-megtakarítás hipotézise szerint ez azért van, mert azok, akik a jelen időt használják a jövőről szólva, közelebbinek érzik a jövőt és így inkább hajlandóak megtakarítani. Mi azt teszteltük, hogy ha valaki természetes módon a jelen időt használja a jövő idő helyett, amikor a jövőről beszél, akkor fontosabb-e számára a jövő (és emiatt akár többet is takarít meg). A várakozásainkkal ellentétben nem találtunk ilyen összefüggést.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×