eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Moszkva, 2018. június 14.Az orosz Gyenyisz Cserisev ünnepel, miután belőtte a negyedik gólt a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság Oroszország - Szaúd-Arábia nyitómérkőzésén a moszkvai Luzsnyiki stadionban 2018. június 14-én. Az orosz válogatott 5-0-ra győzött. (MTI/AP/Pavel Golovkin)
Nyitókép: MTI/AP/Pavel Golovkin

Oroszország összecsap Iránnal, már az időpont is megvan

Az orosz labdarúgó-válogatott a jövő hónapban barátságos mérkőzést játszik Irán nemzeti együttesével.

A perzsa állam labdarúgó-szövetségének csütörtöki bejelentése szerint a találkozóra március 22-én vagy 23-án Teheránban kerülhet sor. A két ország női válogatottjai ugyancsak barátságos meccset vívnak.

Az iráni férfiválogatottnak jelenleg nincs szövetségi kapitánya. November végén a posztról távozott a portugál Carlos Queiroz, miután a gárda a katari világbajnokságon nem jutott tovább négyeséből. A perzsa alakulat Angliától 6-2-re, az Egyesült Államoktól 1-0-ra kapott ki, míg Walest 2-0-ra legyőzte, így csoportharmadikként zárta a vb-t.

Az orosz válogatottnak a tavalyi vb-re való kijutásért 2022 márciusában még játszania kellett volna, ám a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség az ukrajnai háború miatt szereplési stopot hirdetett a szbornaja számára, amely azóta sem indulhat a FIFA égisze alatti eseményeken, s e döntést az európai szövetség is támogatta. A döntés nyomán az orosz csapat nem vehetett részt a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőkörének sorsolásán.

A válogatott a nemzetközi tilalmat követően három barátságos mérkőzést tudott játszani: tavaly szeptemberben Kirgizisztán csapata ellen Biskekben (2-1), míg novemberben Tádzsikisztán legjobbjaival Dusanbében (0-0), majd Üzbegisztán együttesével Taskentben (0-0) találkozott.

Az orosz-iráni meccset eredetileg még a katari vb előtt akarták megtartani, de végül elhalasztották, míg a szintén novemberre tervezett Oroszország - Bosznia-Hercegovina barátságos találkozótól a bosnyákok visszaléptek.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×