eur:
393.82
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Reális, hogy Raúl kimarad?

Raúl tíz év után először maradt ki formahanyatlás miatt a spanyol válogatottból. Vicces, hogy éppen most, amikor megint jól játszik. A csapattársai viszont kiállnak mellette.

Luis Aragonés korábban meghívta a válogatott gólrekorderét még akkor is, amikor Raúl csak árnyéka volt önmagának. Elvitte a világbajnokságra is, függetlenül attól, hogy Fernando Torres és David Villa alkotta az első számú csatárkettősét.

A Real Raúlja játszott az ősz eddigi válogatott mérkőzésein, augusztus 15-én, az izlandiak elleni idegenbeli mérkőzésen ő lett az első spanyol mezőnyjátékos, aki elérte a századik válogatottságot.

Pedig nem volt igazán jó formában. A válogatottban európai csapat ellen több mint egy éve nem szerzett gólt, s a Madrid színeiben sem talált a kapuba.

Szeptember végén végre megtört a jég. Raúl, aki egyébként a Bajnokok Ligája történetének legeredményesebb csatára, a Dinamo Kijev elleni BL-mérkőzésen kétszer is a kapuba talált. Négy nappal később az ő góljával mentett pontot a "királyi klub" az Atlético Madrid elleni városi rangadón.

A két meccs között Raúl lelkendezett: "Éppen olyan jó vagyok, mint tíz éve. Tudom, hogy sokan támadnak, de most boldog vagyok. Jól megy a játék!" Ezek után alaposan meglephette, hogy Luis Aragonés kihagyta őt a keretből a svédek elleni, a csoportgyőzelem szempontjából kulcsfontosságú találkozó előtt.

Megállta, hogy bírálja mellőzését - megtették helyette csatártársai. Fernando Morientes, a régi barát, új klubja, a Valencia győzelme után, például, nem góljáról, hanem Raúl mellőzéséről beszélt: "Jó formában van, nem ezt érdemelte. Neki helye van a válogatottban."

A talán legnépszerűbb spanyol csatár, Fernando Torres is kiállt a példaképe mellett: "Raúl mindannyiunknak hiányzik a csapatból. Mi, David Villával különleges helyzetbe kerültünk. Még nagyobb rajtunk a nyomás. Aragonés le akart mondani, ezt a szövetség nem fogadta el. Bízik benne. Mi is, de ezt csak a pályán tudjuk megmutatni. Meglepődtünk, hogy Raúl nem kapott meghívást, de az élet megy tovább. Ha nyerünk, a közvélemény el fogja fogadni a döntést. Igaz, ha nem, akkor aligha..."

A spanyolok a múlt hónapban 3-2-re kikaptak Belfastban, az északírek elleni Eb-selejtezőn. Szombaton Stockholmban Svédország ellen játszanak, majd jövő szerdán Argentína ellen lépnek pályára, barátságos mérkőzésen.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×