eur:
395.28
usd:
368.33
bux:
70373.63
2024. június 24. hétfő Iván
Tompos Kátya színésznő énekel a Like a rolling stone koncerten a 11. Ördögkatlan Fesztivál második napján Nagyharsányban 2018. augusztus 1-jén.
Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Sikeres volt az adománygyűjtés Tompos Kátya gyógykezelésére

A színésznő ritka daganatos betegségben szenved. A friss hírek szerint a május 25-én tartott jótékonysági gálán összegyűlt a pénz a kezelésére.

Korábban az Infostart is beszámolt róla, hogy Tompos Kátya Jászai Mari-díjas színésznő két éve küzd egy daganatos megbetegedés ritka változatával. A betegség kezelése Magyarországon nem lehetséges, viszont a külföldi gyógykezeléseket az állam nem finanszírozza, és az eddigi költségek felemésztették a 41 éves színésznő tartalékait.

Tompos Kátya kérésére korábban nem beszéltek egészségi állapotáról, ám ő és családja május elején a nyilvánossághoz fordult segítségért. "Egyrészt Szeretünk, Kátya" címen jótékonysági gálát szerveztek, amelyre 2024. május 25-én került sor a Szegedi Nemzeti Színházban.

A fellépők között volt Udvaros Dorottya, Für Anikó, Hrutka Róbert, Dolhai Attila, Falusi Mariann. A bevétel teljes mértékben a színésznő gyógykezelési alapjába került

- számol be róla az Index.

A Story magazin azt is megírta, hogy csaknem 700 fős közönség gyűlt össze a gálán, és ennek köszönhetően össze is gyűlt a további kezeléshez szükséges pénzalap.

Hrutka Róbert Artisjus-díjas zenész, zeneszerző, producer, az est egyik fellépője és szervezője azt nyilatkozta: "Nemcsak erre a gyógykezelésre gyűlt össze, hanem lehet, hogy még egy olyan drágább kezelésre is, amiről nem is álmodtunk. Ez tényleg olyan, mintha az ország összefogott volna valakiért. Az emberek megmutatták, hogy össze tudnak tartani, még ebben a fura világban is".

A zenész azt is elárulta, hogy Tompos Kátya jelenleg immunterápiát kap, ami nagyon megviseli a szervezetét.

A jótékonysági gálaest ötlete alapján máshol is szerveződtek koncertek, előadások a színésznő támogatására: Lackfi János legújabb, Medveles című bemutatójának bevételét az alkotócsapat teljes egészében Tompos Kátya gyógykezelésére ajánlotta fel.

Címlapról ajánljuk
Az UEFA üzent Szoboszlai Dominiknak Varga Barnabás szörnyű sérülése kapcsán

Az UEFA üzent Szoboszlai Dominiknak Varga Barnabás szörnyű sérülése kapcsán

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfőn közleményben védte meg az egészségügyi stábot, amely Varga Barnabás súlyos sérülésénél működött közre vasárnap este a skótok elleni, stuttgarti Európa-bajnoki mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 24. 10:17
×
×
×
×