eur:
393.82
usd:
365.05
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Egy kislányt fotóz anyukája a nyíregyházi Gyermekek Háza óvoda farsangján 2016. február 10-én.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Járvány ide vagy oda, a farsangról nem mondanak le

Idén igazi farsangi mulatságot nem lehet tartani, azonban sok iskolában osztályszinten rendezik meg a mulatságot.

A járványügyi előírások miatt idén nem a megszokott formában zajlanak le a farsangi mulatságok. Hagyományos, nagy létszámú iskolai rendezvényt tilos szervezni, de az iskolák osztályszintű farsangi bulikat engedélyezhetnek, ahol csak azok a gyerekek vannak jelen, akik egyébként is egy légtérben tanulnak – írja a Baon.hu.

Így például Ballószögön, a Kossuth Lajos Általános Iskolában pénteken tartották meg a farsangi mulatságot. „Az alsósok délelőtt, a felsősök délután farsangoltak, mindenhol osztályszinten” – mondta el a megyei hírportálnak Nyirádi Krisztina intézményvezető-helyettes, aki szerint a gyerekek alig várták, hogy egy kis vidámságban legyen részük. Bár nem volt kötelező, a legtöbben beöltöztek, néhány közösség pedig kisebb produkciókkal színesítette a mulatságot.

Helvécián, a Wéber Ede Általános Iskolában, ahol nagy hagyománya van a farsangnak, februárban tartják meg az eseményt. Béresné Szabó Ildikó tagintézmény-vezető szintén arról számolt be, hogy

a gyerekek felpezsdültek a lehetőségtől, hogy egy kicsit ünnepelhetnek, kiléphetnek a hétköznapokból.

Kecskeméten a Szent Imre Katolikus Általános Iskola is a farsang megtartása mellett döntött. Az egész napos mulatságra február 12-én kerül sor. Papp Zsolt igazgató kiemelte: „Az elmúlt egy évben nagyon megváltozott minden. A gyerekek elszigetelődtek, a társas kommunikáció lecsökkent. Meg kell akadályoznunk, hogy mindez teljesen úrrá legyen rajtuk.”

De a kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskolában is várják már a gyerekek a farsangot. A legtöbb osztály ugyanis élt a lehetősséggel és februárban szintén farasngolnak majd. Az igazgató reményét fejezte ki, hogy egy kis vidámságal töltik meg a gyerekek szürke és sokszor nehéz hétköznapjait.

A farsangi időszak minden évben vízkeresztkor, azaz január 6-án kezdődik, és a húsvéti ünnepkör hamvazószerdájáig tart, ami idén február 17-ére esik.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×