eur:
396.21
usd:
367.18
bux:
73550.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Megnyílt a 77. Ünnepi Könyvhét

Parti Nagy Lajos író köszöntőjével megnyílt a 77. Ünnepi Könyvhét és az 5. Gyermekkönyvnapok ötnapos országos rendezvénysorozata csütörtök délután Budapesten.

"Létezik, sőt virágzik az irodalom, ergo létezik, sőt virágzik a könyvhét" - fogalmazott az író, aki köszöntőjében kiemelte: az egész könyvhetet a gyermekeknek ajánlja.

Az Ünnepi Könyvhét csaknem 300 új könyvét megemlítve, a magyar kortárs irodalomról azt mondta, hogy mennyiségi probléma "aligha van, szerintem minőségi sincs, (...) csak annyi, hogy az irodalom, pláne a kortárs, eleve probléma, (...) addig jó, amíg probléma".

A Vörösmarty téri megnyitóra összegyűlt hallgatóság Parti Nagy Lajos beszéde előtt és után az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tűzoltózenekarának előadását hallgathatta.

A megnyitót követően az érdeklődők percek alatt elárasztották a tér és a környező utcák 160 könyves pavilonjának 232 hazai és külföldi könyvforgalmazóját.

A könyvsátrakat jövő hétfőig érdemes felkeresni, a kiadók nagy kedvezményekkel várják az olvasókat.

Budapesten más helyszíneken is szerveznek programokat a könyvfesztivál apropóján: Óbuda főtere mellett a Liszt Ferenc téren, a Ráday utcában, valamint a Móricz Zsigmond körtéren is lesznek irodalommal kapcsolatos rendezvények - koncertek, felolvasások, közönségtalálkozók.

Címlapról ajánljuk

A magyar szakszövetség tiltakozik Hámori Luca negyeddöntős ellenfele miatt

A MÖSZ a Magyar és a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál is hivatalos levélben fog tiltakozni, amiért Hámori Lucának a tavalyi világbajnokságról magas tesztoszteronszintje miatt kizárt algériai Imane Heliffel kell összecsapnia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 1. 17:28
2024. július 31. 15:14
×
×
×
×