eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 20. szombat Illés
Donald Trump volt amerikai elnök távozik a manhattani büntetőbíróságról a perében hozott ítélet kihirdetése napján, 2024. május 30-án. Az esküdtszék mind a 34 vádpontban bűnösnek találta Donald Trumpot az ellene üzleti iratok meghamisítása miatt, hallgatási pénz kifizetése nyomán indult büntetőeljárásban. Trump ellen Alvin Bragg, a demokrata párt színeiben megválasztott kerületi ügyész emelt vádat 2023-ban.
Nyitókép: MTI/EPA/Peter Foley

Lezárni a háborút? - Friss elnökjelölti telefonhívás érkezett Kijevbe

Donald Trump a Truth Social közösségi médiaoldalán megjelent közleményében "nagyon jó" telefonhívásnak minősítette a Volodimir Zelenszkijjel folytatott beszélgetését.

Az ukrajnai háború lezárásának lehetőségeiről is beszélt telefonon Donald Trump republikánus elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteken.

Donald Trump a Truth Social közösségi médiaoldalán megjelent közleményében "nagyon jó" telefonhívásnak minősítette kettőjük beszélgetését.

Az ukrajnai béke lehetőségéről közölte: "a két oldal képes lesz arra, hogy összeüljön és kitárgyaljon egy megállapodást, amely véget vet az erőszaknak, és lefekteti az utat a jólét felé".

Donald Trump közlése szerint a beszélgetést az ukrán államfő kezdeményezte. Megismételte korábban többször hangoztatott ígéretét, hogy az Egyesült Államok elnökeként lezárná a háborút, amely sok életet követelt és számtalan család életét tette tönkre.

A republikánus elnökjelölt beszámolt arról is, hogy Volodimir Zelenszkij elítélte az múlt szombaton ellene végrehajtott merényletkísérletet.

Volodimir Zelenszkij közösségi médiában közzétett beszámolója szerint szó volt annak fontosságáról, hogy Ukrajna megsegítését kétpárti, valamint kongresszusi és szenátusi támogatás övezze az Egyesült Államokban.

Az ukrán elnök azt is közölte, hogy gratulált Donald Trumpnak az elnökjelöltséghez, valamint azt, hogy megállapodtak egy későbbi személyes találkozóban.

Címlapról ajánljuk

Csizmazia Gábor: Trump jól él azzal, hogy náluk rendezettség és erő, míg a demokratáknál káosz van

A jelölt kevés konkrétumot mondott a republikánusok konvencióját lezáró beszédében, inkább olyan kérdéseket vetett fel, amelyek széles körben érintik a szavazókat – mondta az InfoRádióban az NKE tudományos munkatársa, aki beszélt az egyre nagyobb nyomás alá kerülő Joe Bidenről is, aki visszaléphet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Gyors ukrajnai békét ígért Trump, miközben újra támadták az oroszok az ukrán energetikai infrastruktúrát - Háborús híreink szombaton

Gyors ukrajnai békét ígért Trump, miközben újra támadták az oroszok az ukrán energetikai infrastruktúrát - Háborús híreink szombaton

Péntekről szombatra virradó éjjel telefonon beszélt egymással Donald Trump republikánus elnökjelölt, és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, és amelyről Trump azt kommunikálta, hogy gyors békét fog teremteni Ukrajnában. Zelenszkij erről nem tett említést, arról viszont igen, hogy megállapodtak egy személyes találkozóban, amelyen majd a tartós béke lehetőségeit egyeztetik. Közben az éjjel az oroszok ismét támadták az ukrán energetikai infrastruktúrát, és az is kiszivárgott, hogy az amerikai Patriot rakétarendszer rakétagyártásának felpörgetése akadályokba fog ütközni Japánban, mert egy kritikus fontosságú alkatrészből hiány van. Friss híreink a háborúról szombaton.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×