eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
A 25. Cserkész Világtalálkozó résztvevőit elszállító buszok sorakoznak a helyszínen, a Dél-Korea délnyugati részén lévő Puan megyében 2023. augusztus 8-án. Dél-Koreában mintegy 40 ezer, a Cserkész Világtalálkozóra érkezett gyerek kimenekítésére készülnek a hatóságok a közelgő Khanun tájfun miatt. Az elnöki hivatal tudatta, hogy a fiatalok egy részét ideiglenesen Szöulban és környékén, szállodákban és egyéb épületekben helyezik el.
Nyitókép: MTI/EPA/Ri Hjun Vu

Felperzselte a nap, majd elöntötte a víz a világ cserkészeit Koreában

Több mint 200 magyart is menekíteni kellett a 25. cserkész világtalálkozóról a közelgő tájfun elől. A koreai vendéglátók nem voltak a helyzet magaslatán.

213 magyart is menekíteni kellett Dél-Koreában a 25. cserkész világtalálkozóról (jamboree) a közelgő tájfun elől - tudatta helyszíni információira hivatkozva az RTL.

A részvevők nehéz helyzetbe kerültek, a magyar kontingens PR-vezetője, Szabó Benedek szerint a koreaiak nem igazán készültek fel több tízezer ember fogadására, a higiéniás hiányosságok mellett vízből és élelemből sem volt megfelelő a mennyiség, miközben 35 fokos hőség tombolt. Volt, aki el is ájult. A területen ráadásul szinte egyáltalán nem volt fa vagy árnyék.

A televíziónak nyilatkozott a romániai magyar cserkészkontingens felelőse is, aki szerint a magyarokat azért nem érintette kritikusan a helyzet, mert hozzászoktak a legkülönfélébb táborozási körülményekhez, míg voltak olyan nemzeti csapatok, akik a kitelepítés előtt már hazamentek.

A magyar kontingens egy egyetemi kollégiumban várakozott a pénteki záróünnepségig, amelyre egy stadionban kerül sor.

Az Infostart helyszínről származó információi szerint több ezren hőgutát kaptak a találkozón - a terhelést a tábori kórház sem bírta -, a dzsembori sátrait pedig raklapokra verték, hogy ne a vízbe kelljen.

A hőséget követte a vihar miatti kitelepítés, emiatt az egész tábornak költöznie kellett.

A koreai helyszín a lengyel pályázattal (Gdansk) szemben főképp afrikai szavazatokkal nyerhetett.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×