eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Vlagyimir Putyin orosz elnök a szibériai tajgán 2021. március 21-én. Putyin és Szergej Sojgu védelmi miniszter (az autóban) a Szibériai szövetségi körzetben töltik a hétvégét.
Nyitókép: MTI/EPA/Kreml/Szputnyik/Pool/Alekszej Druzsinyin

Lánctalpast vezetett és csupa macsó dolgot művelt Vlagyimir Putyin a tajgán – videó

Az orosz elnök és Szergej Sojgu védelmi miniszter hétvégi tajgai sétájáról és lánctalpas terepjáró járművel tett kirándulásáról tett közzé videofelvételeket és fotókat a Kreml sajtószolgálata.

A lánctalpast Putyin maga vezette. A behavazott erdőben megtett terepjárós, valamint egy befagyott patak feletti függőhídon is átvezető gyalogos kiránduláson túl a felvételek között szerepelt olyan is, amely a két vezetőt egy, a szabadban megterített asztalnál, fémbögréből kortyolgatva mutatta be. Sojgu emellett körbe vezette az elnököt fafaragó műhelyében, ahol a megmunkálásra váró rönkök és gyökerek mellett megmutatta néhány elkészült fafaragását is.

Putyin csütörtökön mielőbbi online megbeszélést javasolt Joe Biden amerikai elnöknek, megjegyezve, hogy a hétvégét a tajgán kívánja tölteni. Azt követően tett így, hogy amerikai hivatali partnere egy szerdai televíziós nyilatkozatban, egy kérdésre helyeslőnek válaszolva gyilkosnak minősítette őt.

Putyinnak a természetben eltöltött, imázsépítő rövid szabadságairól az orosz elnöki hivatal rendszeresen beszámol.

A felvételeken Putyin és Sojgu irhából varrott vadászanorákot és -nadrágot viselt, sapka nélkül. A Dozsgy ellenzéki online televízió szerint az öltözéket az ausztriai központú Carinthia cég gyártotta le. A felső rész, a G-Loft Loden Parka 40,2 ezer rubelbe (jelenlegi árfolyamon 167 ezer forintba), a nadrág pedig 28,2 ezer rubelbe (117 ezer forintba) került.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×