eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: pixabay

Van, amikor a fatüzelés a megoldás

A fatüzelésű töltő működőképes alternatívája lehet az üzemanyaggal működő aggregátoroknak. A fejlesztés nagy segítséget jelent az infrastruktúráktól távoli vidékeken.

A nagyobb beruházások, építkezéseknél használt aggregátorok megújítására született egy új technológia. Olyan, amely az olaj helyett környezetbarát megoldással kísérletezik - írja az economx.hu.

A Volvo CE, a Rolls-Royce és az Air Burners együttműködésében megalkotott BioCharger légfüggöny-technikát használó eszköz a fakitermelésből és megmunkálásból származó hulladékot zárt rendszerben égeti el,

a keletkező hőt elektromos energiává alakítja, és egy csatlakoztatott akkumulátoros tárolómodulba táplálja későbbi felhasználásra.

A megtermelt energia később felhasználható akkumulátoros járművek, építőipari berendezések és hordozható elektromos szerszámok töltésére az egész építkezésen.

Az Air Burners rámutat, hogy csak az Egyesült Államokban évente mintegy hetvenmillió tonna fahulladék keletkezik, de ennek több mint 50 százaléka nyílt égésterű eszközökben végzi, ami mindamellett, hogy környezetszennyező, és sokszor a keletkező hő sem hasznosul. Ezzel szemben a vállalat azt állítja, hogy zárt hurkú rendszere jelentősen csökkenti a káros anyagok és üvegházhatású gázok kibocsátását a nyílt égetésterű megoldásokhoz képest.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×