eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Home sales brokers and real estate investors are exchanging with investors being filing cash at the agents hand.
Nyitókép: Wutwhan foto/Getty Images

Bejelentették: új tulajdonost kap a Fundamenta

Az MBH Bank Nyrt. részvényadásvételi szerződést írt alá a Fundamenta-Lakáskassza Lakás-takarékpénztár Zrt. 76,35 százalékos tulajdonrészének megvásárlására a német Bausparkasse Schwäbisch Hall AG-vel, az osztrák Bausparkasse Wüstenrot AG-vel és a német Wüstenrot & Württembergische AG-vel.

A tranzakció zárására várhatóan 2024 első félévében kerül sor, a szükséges engedélyek megszerzésének függvényében - közölte a pénzintézet. A tranzakció zárását követően a Fundamenta az MBH Bank konszolidált leányvállalataként, de önálló entitásként működik tovább, saját márkanévvel és cégvezetéssel.

A Fundamenta ügyfelei az MBH Bank befektetési, biztosítási és hiteltermékeihez is hozzáférhetnek majd.

Az akvizícióval az MBH Bank 480 ezer ügyféllel, 530 milliárd forint hitel- és 570 milliárd forint betétállománnyal gyarapszik,

valamint a lakossági megtakarítási és lakáshitelezési piaci részesedése is jelentősen növekszik. A pénzintézet termékei a Fundamenta értékesítési hálózatán keresztül még szélesebb körben lesznek elérhetőek - közölték.

Az akvizícióval az MBH Bank tovább erősítheti piaci pozícióját olyan területeken is, mint az energiakorszerűsítési hitelezés, valamint a társasházi felújítások.

Az MBH Bank jelenleg közel kétmillió lakossági és vállalati ügyféllel, 893 milliárd forint saját tőkével, közel 5000 milliárd forint bruttó hitelállománnyal és több mint 6200 milliárd forint betétállománnyal rendelkezik, kiterjedt fiók- és ATM-hálózata révén az egész országban jelen van.

Piacvezető többek között a vállalati szegmensben, a lízingpiacon, az agrár- és élelmiszeripari üzletág finanszírozásában, továbbá széles körű pénz- és tőkepiaci, valamint befektetési szolgáltatási tevékenységet végez - írták a közleményben.

"A Fundamenta megvásárlása fontos állomás a növekedési stratégiánk megvalósításában, ugyanakkor a tranzakció igazi nyertesei a két hitelintézet ügyfelei lesznek, akik hosszú távon még több csatornán, még szélesebb termékpalettához férhetnek majd hozzá" - idézte a közlemény Barna Zsolt elnök-vezérigazgatót.

A MBH Bank Nyrt. 2023. első félévi adózás utáni eredménye 142,1 milliárd forint volt, ami 50,2 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához viszonyítva, a bevétele pedig 51 százalékkal, 327,9 milliárd forintra nőtt.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×