eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Driving, Trucking, Distribution Warehouse, Road, Transportation
Nyitókép: Deepak Sethi/Getty Images

Indiából toboroznak sofőröket Magyarországra

Vízumot és repülőjegyet is adnak nekik, hogy Magyarországra jussanak.

Az Economic Times cikke nyomán az rtl.hu számolt be arról, hogy indiai teherautó vezetőket verbuválnak magyarországi munkára.

A jelentkezéshez nem követelnek meg iskolai végzettséget, csak jó angoltudást és 2009 szeptembere előtt megszerzett, teherautóra szóló jogosítványt. A jelentkezők vezetési tudását állítólag egy tesztpályán ellenőrzik.

A kiválasztott jelentkezőknek az állam vízumot és repülőjegyez biztosít, majd féléves továbbképzésen esnek át, ami alatt nagyjából 250 ezer forintnak megfelelő állami ösztöndíjat kapnak. Ezt követően munkába állhatnak. Az indiai lap cikke szerint a fizetés nagyjából négyszázezer és hatszázezer forint között várható.

Úgy tudni, hogy nemcsak Magyarországra, hanem Lengyelországba is keresnek sofőröket, csak ott autóbuszvezetőkre lenne inkább szükség.

Az ajánlat nem csak a férfiakra, hanem a nőkre is vonatkozik.

Az rtl.hu azt írja: Magyarországon egyre nehezebb teherautó-sofőröket találni. A hazai kamionsofőrök jelentős része elmúlt ötven éves, utánpótlás pedig alig van. A probléma egyébként az egész kontinenst érinti, de nem csak Európát, hanem Indiát is. Az Economic Timesnak helyi fuvarozószervezetek elmondták, hogy minden száz teherautóra mindössze hetven sofőr jut. Ugyanakkor az indiai sofőrök a nyugati országban a többszörösét tudják megkeresni annak a pénznek, amit Indiában kapnának fizetésként.

Az RTL Híradó riportja szerint a kormány legalább 300 ezer vendégmunkást hozna az országba az iparosítási elképzelések megvalósításához. Már tavaly rekordszámú, több mint 70 ezer külföldi vállalt munkát Magyarországon.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×