eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
driving a car
Nyitókép: Bim/Getty Images

Meghökkentő tanácsok a stresszmentes vezetéshez

Számtalan ideges sofőrt látni az utakon, villognak, dudálnak, rosszabb esetben mutogatnak és káromkodnak. Az agresszív vezetés legújabb jelensége a büntetőfékezés, ami komoly következményekkel is járhat.

Tévedés azt gondolni, hogy közvetlenül a vezetés előtt vagy vezetés közben lesz ilyen feszült, arrogáns valaki. Az már valószínűleg csak egy következménye annak, hogy a saját életében sem képes megfelelően kezelni a stresszt. A munkahelyi és magánéleti stressz jelenti az egyik legnagyobb egészségügyi és biztonsági kihívást a civilizált országokban, köztük Magyarországon is - írja a vezess.hu.

Stressz

Azt tanácsolják, ha stresszes napja van, és vezetni kell, akkor indulás előtt 5-10 perccel hamarabb menjen ki a kocsihoz! (Már amennyiben nem a szűkös idő miatt épp stresszben.) Hangolódjon rá a vezetésre, ellenőrizze a folyadékszinteket, takarítsa le az üléseket, mossa le a szélvédőt, vagy nézze meg a guminyomást! A kocsival való foglalatoskodás segít kicsit kikapcsolni az agyat, és a lényegi dolgokra tereli a figyelmet.

Ha az nyugtatja meg, hogy patyolattiszta belül a verda, akkor egy morzsaporszívóval szedje ki a hetek alatt összegyűlt piszkot!

Ha időben érkezik a kocsihoz, akkor több mint valószínű, hogy időben el tud majd indulni.

Rádió

Kapcsolja be a kedvenc rádióállomást vagy podcastet! Egy beszélgetős műsor (például az InfoRádió Aréna-műsora) segít elterelni a gondolatokat, de akár egy régen hallgatott album is jó szolgálatot tehet. A klasszikus zene hallgatása számos előnnyel járhat. Az egyik ilyen előnye, hogy segíthet csökkenteni a stresszt és javíthatja az érzelmi állapotot.

Kutatások szerint a legjobb vezetéshez passzoló művek között van Mozart Varázsfuvolája, Beethoven IX. szimfóniája, valamint Vivaldi Négy évszakja.

Bizonyos továbbá, hogy már azzal is sokat tehet a sofőr a nyugodt lelkiállapot fenntartásáért, ha egy hosszabb út előtt megpróbálja kipihenni magát. Így sokkal jobban tud összpontosítani a vezetésre és a reflexek is rendben lesznek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×