eur:
393.8
usd:
367.6
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Fiatalok a Zalakarosi Fürdőben 2019. augusztus 12-én. A kánikula miatt hőségriasztást adott ki az országos tisztifőorvos hétfő éjfélig. Jelentős lehűlést hoz a másnap érkező hidegfront, 10 fokot, néhol akár többet is csökken a csúcshőmérséklet pár nap alatt.
Nyitókép: MTI/Varga György

Vasárnapra az extrém hőség és a viharok miatt adtak ki figyelmeztetéseket

A hőség miatt adott ki másodfokú figyelmeztetéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat; néhol 38 fok is lehet, délutántól viszont zivatarok is várhatók.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez szombat este eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: vasárnap tovább erősödik a nappali felmelegedés, a napi középhőmérséklet több helyen 25 Celsius-fok körül alakul, a középső és a déli országrészben a 27 fokot is meghaladhatja. Az országos előrejelzés szerint a legalacsonyabb hőmérséklet 14-21 fok között alakul, az északi völgyekben lesz a hűvösebb.

A legmagasabb hőmérséklet 30-38 fok között valószínű, hőségre lehet számítani.

Emiatt Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyére másodfokú, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Veszprém megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Vasárnap késő délutántól nyugaton, északnyugaton fordulhatnak elő néhol zivatarok, amelyeket viharos (60-80 kilométer/órás) széllökések kísérhetnek. Zivatarveszély miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Vasárnap tehát nagyon meleg lesz, várhatóan az év eddigi legmelegebb napja.

Hétfőn özönvízszerű esőzés nyugaton, keleten pedig záporok, zivatarok teszik változékonnyá az időt. Keleten még hőség, nyugaton már lehűlés, a folytatásban pedig már országszerte felfrissül az idő.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×