eur:
385.59
usd:
354.71
bux:
68349.53
2024. május 21. kedd Konstantin
Dead body with an blank tag. Coronavirus victim.
Nyitókép: Getty Images/D-Keine

Korrupt boncmestereket kapcsoltak le a rendőrök

A boncolási szakemberek és más kórházi dolgozók temetkezési vállalkozókkal dolgoztak össze, hogy lehúzzák a hozzátartozókat.

A Fővárosi Főügyészség vádirattal kapcsolatos közleménye azt írja, egy 33 éves férfi egy budapesti orvostani intézetben boncmesteri szakképzettséggel dolgozott.

Többek között a halottak beérkezésével és kiadásával kapcsolatos adminisztráció, a temetkezési vállalatokkal és hozzátartozókkal való kapcsolattartás, valamint a tárolási-hűtési díj beszedése, és arról számla kiállítása volt a feladata.

A férfinak különböző temetkezési vállalkozók rendszeresen ígértek és adtak korrupciós pénzt azért, hogy az elhunytak hozzátartozóit hozzájuk irányítsa, illetve

olyan egyéb kérések teljesítésért, mint a soron kívüli boncolás elintézése és a holttestek tárolási díjáról valótlan összegű számlák kiállítása.

Az egyik ilyen vállalkozó hasonló módon jogtalan előnyt ígért további 4, másik kórházban dolgozó egészségügyi alkalmazottnak, 3 férfinak - 2 boncmesternek és egy segédboncmesternek - valamint egy adminisztrátorként dolgozó nőnek is.

A korrupciós cselekményeket a Nemzeti Védelmi Szolgálat észlelte és derítette fel.

A Fővárosi Főügyészség az egészségügyi alkalmazottakat vesztegetés elfogadásával - kettejüket több rendbeli, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett alakzattal - vádolja. A főügyészség börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabását, és foglalkozástól eltiltást indítványozott a vádiratban.

A rendőrség hivatalos YouTube csatornáján videót is közzétett az egyik elkövető elfogásáról:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×