eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Százával fogta a gyorshajtókat az új traffibox az Árpád fejedelem útján

A közelmúltban Budapest-szerte elkezdte telepíteni a rendőrség az úgynevezett traffiboxokat, melyekbe egyszerűen telepíthető sebességmérő műszer, így nem szükséges rendőrnek is jelen lennie. Egy II. kerületben kihelyezettről kiderült, hogy nagyon is szükség volt rá.

A traffiboxok másik előnye amellett, hogy nem igényelnek személyes jelenlétet, hogy nem lehet beléjük látni, így az autós nem tudhatja, van-e benne műszer, vagy nincs - írja a Totalcar.

Abban az Árpád fejedelem útjára kihelyezett boxban viszont volt kamera, ami alig 5 nap alatt 516 gyorshajtást regisztrált az 50 km/h legnagyobb megengedett sebességű szakaszon.

A mérőműszert december 13-án üzemelték be, és december 17-ig mérte az elhaladók sebességét. Ezen idő alatt 35 840 autó haladt el a kamera előtt, ebből került ki az 500-nál is több gyorshajtó. A portál azt írja, ha forgalomarányosan nézzük, akkor ez csupán 1,5 százalék, ami bár alacsony, mégsem nulla.

Az öt mérési nap alatt a rekord 102 km/h volt, ez egy 117 ezer forintos bírságot és 6 büntetőpontot ért.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×