eur:
395.63
usd:
369.11
bux:
70343.69
2024. június 24. hétfő Iván
kakas
Nyitókép: forrás: freepik.com

Gyertyagyújtás lesz a csabai "közkakas" emlékére

Sanyi halálhírét kedden jelentették be. Az esemény szervezője egy választáson induló politikus, maga is úgy látja, hogy emiatt sokan kritizálják majd.

Egy elpusztult kakas - Sanyi - tiszteletére rendeznek gyertyagyújtást Békéscsabán a Munkácsy térre szerda estére - vette észre a Facebookon a Telex. A szervező Kocziha Attila, aki fideszes színekben képviselőként indul a június 9-ei önkormányzati választáson.

A kakasról tudni lehet, hogy négy éve szökött meg a csabai piacról, azóta többnyire a Munkácsy téren élt, a járókelők etették, itatták, vigyáztak rá, a város "közkakasa" lett, a Facebookon is sztárrá vált.

A közelmúltban viszont valaki többször is megrugdosta a kakast, egy tanyáról fogadták be és gondozták, de hiába. Sanyi halálhírét kedden jelentették be.

A politikust mélységesen felháborítja, ami történt, bár tudja, sokan majd kampányfogásnak tartják, hogy gyertyagyújtást szervezett.

"Ez a kis kakas a maga egyszerűségével nem csak azt bizonyította be, hogy a szabadság pusztán döntés kérdése, hanem azt is, hogy a jó cél érdekében a békéscsabai emberek a mai napig képesek összefogni" - írta a közösségi oldalon.

Címlapról ajánljuk

Indulhat a számolgatás - Most napokon át fotelszurkoló a magyar labdarúgó-válogatott

Marco Rossi csapata nincs most könnyű, de lehetetlen helyzetben sem, a magáét megtette, 3 ponttal legalább az esélyt megteremtette magának azzal, hogy a nyolcaddöntőben folytassa a németországi labdarúgó-Európa-bajnokságon. És akkor most indul a matekóra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 22. 21:50
×
×
×
×