eur:
396.09
usd:
370.44
bux:
70378.92
2024. június 21. péntek Alajos, Leila
kakas
Nyitókép: forrás: freepik.com

Gyertyagyújtás lesz a csabai "közkakas" emlékére

Sanyi halálhírét kedden jelentették be. Az esemény szervezője egy választáson induló politikus, maga is úgy látja, hogy emiatt sokan kritizálják majd.

Egy elpusztult kakas - Sanyi - tiszteletére rendeznek gyertyagyújtást Békéscsabán a Munkácsy térre szerda estére - vette észre a Facebookon a Telex. A szervező Kocziha Attila, aki fideszes színekben képviselőként indul a június 9-ei önkormányzati választáson.

A kakasról tudni lehet, hogy négy éve szökött meg a csabai piacról, azóta többnyire a Munkácsy téren élt, a járókelők etették, itatták, vigyáztak rá, a város "közkakasa" lett, a Facebookon is sztárrá vált.

A közelmúltban viszont valaki többször is megrugdosta a kakast, egy tanyáról fogadták be és gondozták, de hiába. Sanyi halálhírét kedden jelentették be.

A politikust mélységesen felháborítja, ami történt, bár tudja, sokan majd kampányfogásnak tartják, hogy gyertyagyújtást szervezett.

"Ez a kis kakas a maga egyszerűségével nem csak azt bizonyította be, hogy a szabadság pusztán döntés kérdése, hanem azt is, hogy a jó cél érdekében a békéscsabai emberek a mai napig képesek összefogni" - írta a közösségi oldalon.

Címlapról ajánljuk

Netanjahu vádja: Washington visszatartja az Izraelnek szánt fegyvereket

Az Egyesült Államok felülvizsgálja az Izraelnek szánt, nagy pusztítást okozó bombák szállítását. Washington attól tart, hogy ezeket sűrűn lakott területek ellen vethetik be. Előzőleg Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök azt mondta: a szövetséges visszatartja a hadi anyagot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×