eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A kormany.hu által közreadott fotó a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház COVID osztályán készült Kistarcsán 2020. április 30-án, az ott végzett gyógyító munkát mutatja be.
Nyitókép: MTI/kormany.hu/Árvai Károly

Egy hétig volt kórházban, kiengedték, a kapuban meghalt

Egy 44 éves autista férfi halt meg a kistarcsai kórház bejáratánál. A történetet a férfi édesanyaja mesélte el a Blikknek.

A nő egyetlen fiát veszítette el, lényegében a kezei között halt meg a kistarcsai kórháznál.

A 44 éves férfi autista volt. Először áprilisban lett rosszul, akkor bevitték a kórházba, de hosszas vizsgálatok után hazaengedték.

Később sem lett azonban jobban, fulladozott így újra visszakerült az intézménybe. Ott egy hétig volt bent, de nem tudni pontosan, hogy milyen körülmények között.

Az édesanya elmondása szerint a fiát a pszichiátriára vitték. A Blikkhez eljutott dokumentumok szerint azért, mert súlyos mentális retardációt és markáns viselkedésromlást diagnosztizáltak nála, illetve korábban megvágta a fülét és ezt újra meg akarta tenni. Ezzel szemben az anyja szerint fia nem volt pszichés beteg, mégis úgy kezelték.

A lényeg, hogy egy hét után kiengedték, gyógyultnak nyilvánítva. Ekkor történt a baj.

A kórházhoz éppen megérkezett a taxi és be akartak szállni, amikor a férfi hátratántorodott és összeesett. A kórház dolgozói próbálták újraéleszteni, de már tudtak segíteni rajta, András a bejáratnál halt meg.

A halotti anyakönyvi kivonat szerint András halálát a tüdőverőér rögösödése okozta.

Dr. Turbucz Piroska, a kórház orvosigazgatója lapot úgy tájékoztatta, hogy a hozzátartozói bejelentést kivizsgálták, a Kistarcsai Flór Ferenc Kórház orvosai illetve az ápolószemélyzet felelősségét megalapozó szakmai hibát, mulasztást nem tártak fel. A család rendőri feljelentést tett.

Fotónk illusztráció, a járvány alatt készült.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×