eur:
393.3
usd:
358.88
bux:
71832.47
2024. augusztus 13. kedd Ipoly
Nyitókép: Vaszko Viktor

Tíz embert fogott el a Sziget fesztiválon a rendőrség kábítószerrel való visszaélés miatt

Kijött a rendőrségi összesítés, heten verekedtek, négyen loptak.

A Sziget fesztivált érintően kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt három, kábítószer birtoklása, illetve fogyasztása miatt hét embert fogtak el - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

A rendőrök különböző droggyanús anyagokat foglaltak le: körülbelül 150 tablettát, 156 gramm port, 50 gramm kristályt és egyéb szert.

Garázdaság miatt hét, lopás miatt négy embert fogtak el. Biztonsági intézkedés keretében a rendőrök tíz ember orvosi ellátásáról intézkedtek, és megtaláltak két otthonról elszökött gyereket - közölték.

A Sziget fesztivál környékén ellenőrizték a közúti és a hajóforgalmat is a rendőrök. Közlekedési szabálysértés miatt hat esetben tettek feljelentést, 28 közigazgatási vagy helyszíni bírságot szabtak ki. Hajózási szabálysértés miatt egy feljelentést tettek és tíz alkalommal szabtak ki helyszíni bírságot. A személyszállítással kapcsolatos visszaélések elkerülése érdekében a Közlekedési Hatóság és a Budapesti Közlekedési Központ munkatársaival együttműködve 664 taxit ellenőriztek, ennek során 108 esetben tártak fel szabálytalanságot.

A fesztivál területének biztonságáért elsősorban a szervező és a biztonsági cég felelt, szorosan együttműködve a rendőrséggel.

A fesztivál területén a BRFK egyenruhás állományának tagjai gyalogosan és elektromos járművekkel láttak el szolgálatot. Magyar kollégáik munkáját idén két egyenruhás holland rendőr is segítette.

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajója a nap 24 órájában cirkált a sziget körül, kiegészülve az Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet hajójával.

Sokan keresték fel a BRFK Prevenciós Pontját, ahol bűn- és baleset-megelőzési programokkal, baleseti szimulátorral, hasznos tanácsokkal és játékokkal várták a látogatókat. Idén a fő téma a kibertérben elkövetett bűncselekmények megelőzése volt, a legnépszerűbb programnak pedig a karaoke bizonyult.

A külső biztosítási feladatokban a BRFK mellett a Készenléti Rendőrség állománya, valamint a polgárőrség vett részt. A jól látható rendőri jelenlét mellett a civil ruhás nyomozók a látogatók közé vegyülve dolgoztak a bűnelkövetők kiszűrésén - olvasható a police.hu oldalon.

Címlapról ajánljuk
Gulyás Michelle: a sok negatív komment még erősebbé tett és megvalósítottam gyermekkori álmomat

Gulyás Michelle: a sok negatív komment még erősebbé tett és megvalósítottam gyermekkori álmomat

Az UTE olimpiai bajnok öttusázója Párizsból hazatérve azt mondta az InfoRádióban, hogy mind mentálisan, mind fizikailag végig nagyon erősnek érezte magát az ötkarikás játékokon. Arról is beszélt, hogy folytatja a nagy változások előtt álló öttusát, és reményei szerint tornász múltja miatt könnyebben tud majd alkalmazkodni ahhoz, hogy a lovaglás helyére az akadályverseny kerül be a számok közé.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.14. szerda, 18:00
Szécsényi Gábor
Az Autó című autós magazin főszerkesztője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×