eur:
394.97
usd:
369.15
bux:
71906.03
2024. június 28. péntek Irén, Levente
Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) társelnöke, a XII. kerület polgármesterjelöltje (b) beszél, mellette Döme Zsuzsanna Suzi, az MKKP társelnöke, IX. kerületi képviselőjelölt a párt eredményváró rendezvényén az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választások napján a budapesti Gödör Klubban 2024. június 9-én.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Kovács Gergely szerint „tök jól szerepelt” a Kutya Párt

Jónak ítélte az önkormányzati választáson elért eredményüket a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) társelnöke vasárnap késő este, a budapesti Gödör Klubban.

„Tök jól szerepeltünk az önkormányzati választáson, két budapesti polgármesterünk lett, a Fővárosi Közgyűlésben két-három fővel leszünk jelen” – mondta pártja eredményváróján Kovács Gergely.

Kiemelte: ahol listáról igyekeztek bejutni, ott sikerült, sok helyen nem is egy, hanem két vagy három ember, országosan összesen több mint harmincan lesznek ott a képviselő-testületekben.

Kovács Gergely az adatok nagy feldolgozottsága alapján a XII. kerület új polgármestere, maga mögé utasítva Fonti Krisztinát, a Fidesz-KDNP jelöltjét. „Öt évvel ezelőtt tizenegy-két százalékot kaptunk, most pedig több mint 50-et.”

Megjegyezte, Ferencvárosban nem történt meglepetés, az MKKP budapesti listavezetője, Baranyi Krisztina nagy fölénnyel győzött.

„Úgy néz ki, hogy a hegyvidéki képviselő-testületbe kilenc kutyapártos jutott be, a IX. kerületibe pedig a jelek szerint kettő, Szegeden pedig három ember került be a kompenzációs listáról” – hangsúlyozta Kovács Gergely.

Döme Zsuzsanna Suzi társelnök, IX. kerületi képviselőjelölt arról beszélt, hogy talán a Kutyapárt sikerét látva a többi politikus ráébred arra, „érdemes nemcsak dumálni, meg víziókat gyártani, hanem dolgozni is a kerületükért meg az országért”.

Úgy vélte, ezért a mostani sikerért elsősorban az MKKP „rengeteg passzivistájának jár a köszönet”.

Kovács Gergely gratulált „Budapest új főpolgármesterének”, Vitézy Dávidnak, aki a szavazatok csaknem egyharmadának feldolgozásánál vezet Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármester előtt.

Címlapról ajánljuk

Meddig lehetnek még kint az utcákon a választási plakátok? – a szakértő válaszol

A kampány ideje alatt nemcsak plakátokat, hanem rengeteg tapétát, matricát is kitettek az aktivisták, amelyeknek az eltávolítása nem egyszerű feladat, de ha nem történik meg, bírság is járhat érte – mondta az InfoRádióban a Jegyzők Országos Szövetségének elnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
Hammerrel bombázták le Oroszországot, elesett Razdolivka - Híreink az ukrajnai háborúról pénteken

Hammerrel bombázták le Oroszországot, elesett Razdolivka - Híreink az ukrajnai háborúról pénteken

Hammer típusú okosbombával támadták az ukrán légierő tagjai az oroszországi Belgorod megyét. Egy orosz katonai toborzóvideóban Herszon és Zaporizzsja elfoglalását ígérték. Orbán Viktor magyar miniszterelnök Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel találkozott. Csasziv Jar heves ostrom alatt áll, termobárikus fegyverekkel lövik a várost. Délutánra az orosz hadsereg elfoglalta a donyecki Razdolivkát. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 28. 16:26
×
×
×
×