eur:
395.14
usd:
368.45
bux:
70373.63
2024. június 24. hétfő Iván
Lakatos Péter társ-vezérigazgató beszédet mond a Videoton Holding Zrt. támogatói okiratának átadásán Székesfehérváron 2022. január 21-én.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Lakatos Péter: a multicégeket még jobban be kell vonni az ipartestületi munkába

Lakatos Péter, a Videoton társvezérigazgatója és egyik tulajdonosa az InfoRádiónak adott nyilatkozatában egyebek közt arról beszélt: szeretné, ha a multinacionális cégek az eddiginél aktívabban vennének részt a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének munkájában.

A szövetség közgyűlésén egyhangúlag választották meg négy évre Lakatos Pétert, aki nyolc éve vesz részt aktívan a szövetség munkájában. Az elmúlt időszakban a szervezet társelnöke volt. Az InfoRádiónak úgy fogalmazott: fontos, hogy a Magyarországon letelepedett multinacionális vállalatok úgy gondolják, egy munkaadói érdekképviseleti szervezeten keresztül ők is jelen lehetnek a magyar közéletben.

"Ez előrelépés lenne annak érdekében, hogy ezek a multinacionális cégek jobban integrálódjanak a magyar gazdasági életbe. Ez azt eredményezheti, hogy többet vásárolnak Magyarországról és több energiát fordítanak a hazai cégek oktatására" - mondta Lakatos Péter.

Szerinte óriási tartalékok vannak abban, hogy a különböző iparágak legjobb gyakorlatait, problémáit az eddigieknél nyíltabban beszéljék meg és közösen képviseljék a munkaadók érdekeit.

Az MGYOSZ új elnöke további célként jelölte meg azt, hogy legyenek a testületnek markáns termékei. Ilyennek nevezte például azt a most induló programot, amelynek keretében felmérik az elmúlt 30-35 év magyarországi külföldi tőkebefektetéseit. Lakatos Péter szintén fontosanak nevezte, hogy az MGYOSZ folytassa az eddigi kiemelkedően sikeres tevékenységét, amellyel a magyar munkaadók érdekeit képviseli a Business Europe-ban, a legnagyobb európai munkaadói szövetségben.

"Ott nagyon aktívak vagyunk - folytatta az új elnök - én magam is már két éve a szervezet elnökhelyettese vagyok és ezt a posztot még további két évig fogom betölteni."

A Videoton társvezérigazgatója és egyik tulajdonosa ugyancsak lényegesként említette, hogy ne csak az Európán belüli együttműködést javítsák, hanem a más kontinensekkel való kapcsolatokat is.

Visszatérve az európai helyzetre, Lakatos Péter arról beszélt, hogy az MGYOSZ már eddig is igen hatékonyan képviselte a hazai érdekeket az uniós törvénykezésben és ezt a gyakorlatot folytatni is akarja.

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége Futó Pétert, a leköszönő elnököt tiszteletbeli elnöknek választotta meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az UEFA üzent Szoboszlai Dominiknak Varga Barnabás szörnyű sérülése kapcsán

Az UEFA üzent Szoboszlai Dominiknak Varga Barnabás szörnyű sérülése kapcsán

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfőn közleményben védte meg az egészségügyi stábot, amely Varga Barnabás súlyos sérülésénél működött közre vasárnap este a skótok elleni, stuttgarti Európa-bajnoki mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Aggasztó adat jelent meg az erdőtüzekről

Aggasztó adat jelent meg az erdőtüzekről

Több mint kétszeresére emelkedett világszerte a legpusztítóbb és legszennyezőbb erdőtüzek száma és intenzitása az utóbbi 20 évben az emberi tevékenység okozta globális felmelegedés miatt - derült ki egy új tanulmányból, amely a Nature Ecology & Evolution című szaklapban jelent meg hétfőn.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×