eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: carVertical

Ha autót készül eladni, ezt ne hagyja ki

Egy felmérés szerint a megfelelő évszak kiválasztása segíthet a gyors értékesítésben. A tulajdonosoknak nem érdemes kapkodniuk, hogy a hideg évszakban hirdessék meg kocsijukat, jobb, ha kivárnak, és legkorábban márciusban adják el.

Egy autó eladásához szükséges idő számos tényezőtől függ, többek között a típustól, az aktuális piaci helyzettől, és hogy hol található a jármű. A carVertical autóipari adatszolgáltató cég szerint a megfelelő évszak kiválasztása szintén segíthet a gyors értékesítésben.

Felmérésük alapján a tulajdonosoknak nem érdemes kapkodniuk, hogy a hideg évszakban hirdessék meg kocsijukat. Úgy tűnik, jobb, ha várnak, és legkorábban márciusban adják el – éves átlagban a carVertical autótörténeti jelentéseinek 8,2 százalékát ebben a hónapban kérik le. Áprilisban ez az arány 8,4, májusban 8,5 százalék, ami szerintük arra utal, hogy tavasszal nagyobb a kereslet, mint a téli hónapokban. Ilyenkor ugyanis sokkal kedvezőbb körülmények között lehet vezetni.

​​​​​A nyár vége és az ősz eleje szintén megfelelő időszak az eladásra. A carVertical vevői a legtöbb előzményjelentést augusztusban (9,1 százalék) és szeptemberben (8,9) kérik, mert a téli szezon beállta előtt szeretnének hozzájutni egy autóhoz.

A megfelelő időzítés segíthet a jármű gyorsabb és magasabb áron történő eladásában. Ha kisebb a kereslet, az eladók gyakran kénytelenek alkuba bocsátkozni, és engedni az árból. Egy kabriót eladni a tél közepén például meglehetősen nehézkes lehet – ezek jellemzően tavasszal és nyáron vonzzák a fogyasztókat. A terepjárókra és az összkerékhajtásúakra ellenben folyamatosan van kereslet, mivel a vásárlók gyakran keresnek biztonságosabb, jobb tapadású autót.

Autóeladás szempontjából a december és a január számít a leggyengébb hónapnak – írják, hozzátéve: sokan inkább az ünnepi kiadásokra teszik félre a pénzt, és kevésbé gondolkodnak komolyabb költésekben. A karácsonyi szezon után viszont az emberek többségének időre van szüksége ahhoz, hogy rendezze az anyagi helyzetét és újra elkezdjen spórolni, ebből következik, hogy kevesebb a tranzakció a használtautó-piacon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

Az év második felében tovább nőhetnek a jelenleg 1000-1500 forint közötti süteményárak, miután a csokoládékészítés alapanyagául szolgáló kakaó világpiaci ára rekord szintre nőtt, ami a csokoládé árának 50-60%-os emelkedését is okozhatja. Ami pedig a fagylaltokat illeti, 500 forint alatti gombócárakra idén már nem igazán lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×