eur:
394.37
usd:
370.06
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Facebook/ Karácsony Gergely

Karácsony Gergely: a megemelt rezsiszámlák Putyin háborúját gazdagítják

Véleménye szerint Magyarország ismét a semmiért állt a történelem rossz oldalára, és a kormány a magyar emberekkel fizetteti meg az előnytelen gázszerződéseket.

"Bulgária fővárosában, Szófiában a tavaly novemberi piaci gázár 350 Ft/köbméter volt. A magyar kormány ezt 1500 Ft/köbméteres áron kötötte le a budapesti távfűtés részére. Hol van az olcsó orosz gáz?" – kezdte bejegyzését Karácsony Gergely főpolgármester.

Szerinte hónapokon keresztül sulykolták az emberekbe, hogy amíg van orosz gáz, addig van rezsicsökkentés. Mára teljesen egyértelműen bebizonyosodott, hogy az egész egy nagy hazugság volt.

"Magyarország ismét a semmiért állt a történelem rossz oldalára. Azért a vállalhatatlan hintapolitikáért, amit a kormány művel, semmit se kapunk.

Putyin nagyon drágán adja a gázt hazánknak, a megemelt rezsiszámláink pedig végső soron az ő háborúját gazdagítják"

– írta.

A főpolgármester úgy véli, a Fővárosi Önkormányzat intézményei és cégei hiába spóroltak rengeteget gázfelhasználásban és távhőben, az energiaszámlánk 5,5 milliárd forintról 15,1 milliárd forintra nőtt. Spórolás nélkül közel 18 milliárdot kellene fizetnünk.

"Elfogadhatatlan, hogy a kormány az önkormányzatokkal, a cégekkel, a magyar emberekkel fizetteti meg a rossz energiapolitikájának, az elmaradt energetikai beruházásoknak és az előnytelen orosz gázszerződésnek az árát" – zárta bejegyzését, amihez egy képet is mellékelt:

Címlapról ajánljuk
Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×