eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
26 November 2021, Hessen, Frankfurt/Main: Passengers leave at Frankfurt airport. After the discovery of a new virus variant, the German government wants to restrict air traffic with South Africa. Photo: Boris Roessler/dpa (Photo by Boris Roessler/picture alliance via Getty Images)
Nyitókép: Boris Roessler/picture alliance via Getty Images

Megjelent a rendelet: karantén vár a dél-afrikai régióból hazatérőkre

Az omikron variáns miatt hozott szabályozás hét országra terjed ki.

Megjelent a Magyar Közlönyben a dél-afrikai régióból érkezők beutazási korlátozásáról szóló rendelet, amely szerint azok a magyarok is karanténba kerülnek, akik a térségből érkeznek haza, vagy az érkezésüket megelőző két hétben a térségben jártak.

A hétfőtől hatályba lépő szabályozás hét országra terjed ki:

  • a Botswanai Köztársaságra,
  • a Dél-afrikai Köztársaságra,
  • a Szváziföldi Királyságra,
  • a Lesothói Királyságra,
  • a Mozambiki Köztársaságra,
  • a Namíbiai Köztársaságra,
  • a Zimbabwei Köztársaságra.

A kormányrendelet alapján a térségből érkező magyarok Magyarország területére belépve egészségügyi vizsgálaton eshetnek át és ha koronavírus gyanúja merül fel, kijelölt vagy - ha az nem jelent kockázatot - hatósági házi karanténba kerülnek. Azonban akkor is 14 napos hatósági házi karanténba kerülnek a térségből érkező magyarok, ha az egészségügyi vizsgálat nem állapítja meg a fertőzés gyanúját.

Ezekből az országokból főszabály szerint

nem magyar állampolgár személyforgalomban nem léphet be,

csak meghatározott esetekben, ha azt a rendőrség engedélyezi, például azért, mert az illető bírósági hatósági eljárás résztvevője. Ha a beutazni szándékozó külföldinek van ilyen igazolása, az új szabályozás értelmében beléphet, de akkor is 14 napos hatósági házi karanténba kerül és ennek időtartama alól negatív PCR-tesztekkel sem mentesülhet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×