eur:
395.3
usd:
371.23
bux:
65144.22
2024. április 19. péntek Emma

Kóka leépítéseket jelentett be

Továbbra is a reformok megvalósításában látja a kormányzati szerepvállalás értelmét a Szabad Demokraták Szövetsége. A kisebbik kormánypárt elnöke azután beszélt erről, hogy a párt 3 miniszterjelöltje ismertette elképzeléseit.

Kóka János, a gazdasági és közlekedési tárca jelenlegi és leendő vezetője elmondta: az informatika területével kibővített minisztériumnál kevesebb bürokráciát és több szolgáltatást szeretne, ezért a létszámot rövid távon 25, hosszú távon 50 százalékkal csökkentik.

Molnár Lajos egészségügyi miniszterjelölt a tájékoztatón nem beszélt a vizit- vagy receptdíj bevezetéséről.

Azt mondta: nem tervezik kórházak eladását, és csak a feltételek megvalósulása után vezetik be a több-biztosítós rendszert az ágazatban.

Az azonnali intézkedések közül a szív- és daganatos betegek, valamint a gyermekek egészségügyi helyzetének javítását jelölte meg.

Persányi Miklós környezetvédelmi miniszter hangsúlyozta: a következő néhány év a fejlesztések időszaka lesz.

Példaként említette a Duna, a Tisza és mellékfolyói gátjainak megerősítését, valamint a főváros csatornázási helyzetének és megfelelő minőségű ivóvíz ellátásának megoldását.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×