eur:
392.58
usd:
365.65
bux:
66832.25
2024. április 26. péntek Ervin

Ingyenes wifi-cunami szakad ránk

Minden felhasználónál bekapcsolta a Facebook azt a funkciót, amely pillanatok alatt megmutatja, hol található a környéken ingyenesen használható wifi - írta a hvg.hu.

A Facebook alkalmazásba épített, tavaly már tesztelt, a napokban világszerte mindenkinél aktivált wifi-kereső egyszerű, gyorsan átlátható formában tárja elénk az aktuális tartózkodási helyünk környékén lévő ingyenesen használható wifi hotspotokat.

Az androidos telefonokban a Facebook app beállításaiból kell kiválasztani az Alkalmazások / Összes megjelenítése / WiFi-kereső menüpontot, iPhone-okon pedig a beállításokban a Lehetőségek / továbbiak / Wi-Fi keresése útvonalon érhető el a kissé eldugott funkció.

Ha a Facebook alkalmazás rendelkezik a készüléken a helymeghatározáshoz szükséges engedéllyel, akkor

a kereső azonnal megmutatja azon hotspotok listáját, melyek megtalálhatók a Facebook-oldalak adataiból behúzott adatbázisában.

A hotspotok térképen és listázva is megtekinthetők, a két nézet között a jobb fölső sarokban lehet váltani.

A Facebook app megmutatja, hogy melyik szervezethez (étteremhez, kávézóhoz, céghez, stb.) tartozik a hotspot, és az egyes hálózatok nevét is láthatjuk, amelyekre felcsatlakozhatunk.

Sőt, azt is láthatjuk, hogy gyalogszerrel hány percre van tőlünk az adott wifi hotspot.

A világ bármely pontján elérhető ingyenes wifi-ket is kilistázhatjuk, így a tőlünk éppen távol lévő, mobilnet nélkül maradt ismerősünknek is tudunk távolról, telefonon tanácsot adni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×