Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Jégkorong divízió I-es vb: a britek estek ki

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A brit válogatott került egy osztállyal lejjebb, miután a Papp László Arénában zajló jégkorong divízió I/A világbajnokság szombati záró napján 4-1-re kikapott a dél-koreai csapattól.

Tekintettel arra, hogy az ázsiai együttes - amely 2018-ban téli olimpiai házigazda lesz - korábban legyőzte a magyar csapatot, így a britek csak abban az esetben maradhattak volna a másodosztályban, ha három pontot érően, azaz alapjátékidőben nyernek. A szigetországiak utoljára 1992-ben szerepeltek a harmadik vonalban, az akkori úgynevezett C-csoportban.

Délután 4 órakor kezdődik a magyarok sorsát döntően befolyásoló kazah-olasz mérkőzés. Amennyiben a kazahok nyernek, akkor az olaszokkal együtt ők jutnak fel a jövő évi elit vb-re, és ebből a szempontból nem lesz tétje a későbbi magyar-japán meccsnek. Ha a kazahok hosszabbításban kikapnak, akkor a magyaroknak három pontot érően (azaz 60 perc alatt) kell este nyerniük. Abban az esetben, ha a kazahok nem szereznek pontot a már nyeregben lévő olaszokkal szemben, akkor a házigazda válogatott bármilyen sikerrel feljutó.

5. (utolsó) forduló:
Koreai Köztársaság - Nagy-Britannia 4-1 (0-1, 3-0, 1-0)
Gól: Sin (24.), Jun (30.), Radunske (35.), Kim K. (44.), illetve Dowd (5.)

Az állás: 1. (és már feljutott) Olaszország 12 pont/4 mérkőzés, 2. Kazahsztán 9/4, 3. Magyarország 7/4, 4. Japán 6/4, 5. Koreai Köztársaság 5/5, 6. (és kiesett) Nagy-Britannia 0/5
Az első két helyezett szerepelhet a jövő évi, minszki elit vb-n, az utolsó brit csapat pedig a divízió I/B osztályban folytatja.

Később:
Olaszország-Kazahsztán 16.00
Magyarország-Japán 19.30