eur:
392.16
usd:
366.56
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

BL: 2-1 Portóban és Münchenben is

Újabb két mérkőzést játszanak a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A Fiorentina a Bayern München, az Arsenal a Porto vendégeként lépett pályára.

Portóban az Ágyúsok kezdő csapatában kapott helyett Sol Campbell, aki William Gallas helyére kerül a csapatba. Andrej Arsavin sem játszik, Bendtner és Nasri került a csatárposztokra. Alkalmasint ebből is kiderülhet: Wenger nem készült fergeteges támadójátékra. Manuel Almunia helyére Lukasz Fabianski állt a kapuba.

A portugáloknál nem voltak hasonló gondok, Falcao és Hulk alkotta az ékpárt. Ez utóbbi akár természetesnek is vélhető, ám az ősszel a brazil válogatottba is meghívott Hulk december óta nem játszott a Portóban. A kék-fehér Sárkányok a Benfica elleni veresége után a csatár nekiugrott egy rendezőnek, ezért a portugál szövetség felfüggesztette a játékjogát. Az eltiltás ellenben a nemzetközi meccsekre nem vonatkozik.

A Porto már a 11. percben vezetést szerzett, az angolok lengyel kapusa hibájából. Silvestre Varela labdáját alkalmasint Fabianski 10 ezerből 9999-szer megfogná. Most volt az az egy, amikor bevédte.

Öt perccel később kiegyenlített az Arsenal: Sol Campbell talált a kapuba. A veterán középhátvéd legutóbb a 2006-os BL-döntőben játszott a királykategóriában. Akkor is gólt szerzett - de akkor kikapott a csapata.

A másik pályán a Fiorentina és a Bayern München kiegyenlített mérkőzést játszott. A bajorok megnyerték a legutóbbi 12 mérkőzésüket, esélyesebbek voltak olasz ellenfelüknél, de az első félidőben nem tudták feltörni a firenzei védelmet. Pontosabban: az első 45 percben. A hosszabbítás második percében Ribéry büntetőt harcolt ki Gobbival szemben, Arjen Robben pedig gólra váltotta a büntetőt.

Statisztikusok szerint a Bayern eddig mindössze egyszer kapott ki a Bajnokok Ligájában 1-0-s vezetés után: az 1999-es Bajnokok Ligája-döntőben, a Manchester United ellen.

Góllal kezdődött mindkét pályán a második félidő. Münchenben az 50. percben a dán Per Kröldrup egyenlített ki, megszerezve a Fiorentinának a nagyon fontos idegenbeli találatot. Portóban a kolumbiai Falcao talált Fabianski kapujába. Sol Campbell hazaadása után a láthatóan zavarodott lengyel kapus megfogta kézzel a labdát. A közvetett szabadrúgásból Raúl Meireles gyorsan Falcaóhoz kküldte a labdát, aki vezetést szerzett. Wenger fel tudott volna robbanni a kapusát látva.

A Bayern az utolsó negyedórára kapott még egy esélyt: a bíró, alkalmasint túl szigorúan, kiállította a Robbennel tusakodó Gobbit. Nincs nagy játék Münchenben, némi túlzással többet rúgnak egymásba a játékosok, mint a labdába.

Portóban sem puha a meccs, a portugálok szigorúan őrzik az előnyüket. Cesc Fabregasnak különösen kijut a "jóból", rengeteget kap. Még egy közös vonás a két meccsben: az eredménnyel elégedettebb csapat a védelmét erősítendő cserélt. A Porto edzője levette Hulkot is a pályáról. A Fiorentinában Donadel váltotta Montolivót.

Mintha Wenger is már a visszavágóra gondolna: Nasri helyett Eboué került a pályára. Igaza van, túlzás lenne állítani, hogy behozhatatlan hátrányba került a csapata. Csak nehogy Sol Campbell fejeljen megint egy gólt!

Csak bepréselte a Bayern a győztes gólt! Megvan sorozatban a 13. győzelem. Robben lövését Frey csak kiütni tudta, Olic helyzetbe hozta Miroslav Klosét, aki enyhén szólva lesgyanús helyzetből, megszerezte a győztes gólt.

FC Porto-Arsenal 2-1
Bayern München-Fiorentina 2-1

Kedden
Olympique Lyon-Real Madrid 1-0
AC Milan-Manchester United 2-3

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×