Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A rajtra biztonságos lesz az FTC stadionja

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az elmúlt hetekben biztonsági szempontból ellenőrizték az Albert-stadiont, több hibát is találtak, de ezeket a tavaszi rajtig kijavítják - mondta az InfoRádiónak a Fradi Security ügyvezető igazgatója. Csiky Zoltán szólt arról is, hogy a szurkolói kártyát és a hozzá tartozó rendszert folyamatosan alakítják ki.

Életbe lépett az új sporttörvény, amely biztosítja, hogy a nagy nézőszámot vonzó labdarúgó NB I-es meccsek biztonságos lebonyolítása szabályozott, ellenőrzött keretek között történjen - mondta az InfoRádiónak a Fradi Security ügyvezető igazgatója.

Csiky Zoltán szólt arról is, hogy az elmúlt hetekben alaposan ellenőrizték az Albert Flórián-stadiont, átnézték a lelátók, a mosdók és büfék állapotát is. A vizsgálat során kiderült, hogy néhol hiányoznak rácsok és korlátok a szektorok elválasztására, a szektorokon belüli mozgás megakadályozására. Továbbá felvetődött, hogy a videokamerák nem feltétlenül jó helyen vannak és nem a megfelelő képet adják - fejtette ki.

Az ügyvezető igazgató azt ígérte, hogy elkezdték a hibák kijavítását, és a munkálatokkal a február 24-i Ligakupa-meccsig végeznek.

Az FTC-nél hamarosan szurkolói kártyát vezetnek be, ám Csiky Zoltán szerint önmagában ez még nem megoldás, része egy rendszernek, amit folyamatosan alakítanak ki. A klub szoros együttműködésre kötelezett a rendőrséggel a szurkolói kártyák adatkezelése kapcsán - tette hozzá.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ