eur:
392.12
usd:
366.41
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Várhidi a Manchester United sikerére számít

Szombaton délután szuperrangadót rendeznek az angol labdarúgó-bajnokságban. A listavezető Arsenal a címvédő Manchester United csapatát fogadja 13 óra 45 perctől.

Nem a rangadókon múlt az Arsenal tavalyi sikere

Az előző idényben a két együttes mindkét meccsét az Arsenal nyerte, mégis 21 pontos hátrányban, a negyedik helyen zárta a szezont Sir Alex Ferguson menedzser csapatához képest.

A londoniak ősszel parádésan szerepelnek, két meccs kivételével minden tétmérkőzésen győzni tudtak. Legutóbb 1-1-es döntetlent értek el a Liverpool otthonában.

Bár sokáig a Liverpool vezetett, ha az Arsenal a második félidőben jobban kihasználja helyzeteit, akkor simán megfordíthatta volna a meccset. Az egyenlítő gólt szerző - és immár a csapat legjobbjának tartott - Cesc Fabregasnak a hajrában volt egy kapufája is.

Ki a legjobb?


A Manchester United a gyenge szezonkezdet után sorra nyeri a meccseit, és az utóbbi hetekben már nem gólszegény, hanem sokgólos sikereket arat. Ferguson nem véletlenül jegyezte meg, hogy most vannak a legjobb helyzetben.

Az MU győzelem esetén átvehetné a vezetést a tabellán. Jelenleg az Arsenal több szerzett góljával áll az élen, ráadásul egy meccsel kevesebbet játszott, mint a címvédő.

Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere a BBC-nek adott interjújában még fölöslegesnek nevezte azt számolgatni, hogy a mostani eredmény mire lehet elég a szezon végén. Emellett érthetőnek tartja, hogy minden futballszurkoló arra kíváncsi, melyik Anglia legjobb csapata.

Várhidi a Ferguson-csapatot érzi esélyesebbnek

Várhidi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott szakvezetője szerint a rangadókat általában a sztárok döntik el, klasszis játékosból pedig egyelőre több van a vendégeknél.

A szakember az InfoRádió Gólvonal című sportmagazinjában arról is beszélt, hogy az Arsenal futballistái Thierry Henry nyári távozása óta egyénileg egyértelműen többet mernek vállalni, a csapategység kiváló, és a tavalyi botlások után immár megszokták az Emirates Stadiont.

Várhidi Péter szerint a londoniaknak mégis akkor van igazi esélyük a sikerre, ha a Manchester United legjobbjai gyengébb napot fognak ki.

A rangadó árnyékában


A Chelsea - a Manchester City elleni kiütéses siker után - ezúttal a Wigan vendége lesz, míg a bajnokságban még veretlen Liverpool az eddig kiválóan szereplő Blackburnnel játszik presztízsmeccset.

A Tottenham kispadján bemutatkozik a Sevillától érkezett Juande Ramos. A 18., kieső helyen álló londoni együttes a Middlesbrough otthonában kezdheti meg a felzárkózást.

A forduló záró mérkőzését, a Manchester City-Sunderland találkozót hétfőn este játsszák.

A Premier League 12. fordulójának programja

szombat
Arsenal-Manchester United 13:45
Wigan-Chelsea 16:00
Middlesbrough-Tottenham 16:00
Everton-Birmingham City 16:00
Aston Villa-Derby County 16:00
Fulham-Reading 16:00
Newcastle-Portsmouth 16:00
Blackburn-Liverpool 18:15

vasárnap:
West Ham-Bolton 17:00

hétfő:
Manchester City-Sunderland 21:00

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
×
×
×
×