eur:
390.14
usd:
365.46
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Bajnokok Ligája, C csoport: Ünnepi meccsre készül a Real Madrid

Át tudja-e menteni a Real Madrid a remek bajnoki formáját a Bajnokok Ligájára? Hosszú évek után végre a Bernabéuban kezd a csapat, és ez nem sok jót ígér a Werder számára. Az Olympiakosz abban a reményben várja a Laziót, hogy kedd este megtörik az utóbbi évek rossz sorozata. Rajt előtt a C csoport.

Ünnepi 90 percre készülnek a spanyol fővárosban: a Real Madrid a 300. mérkőzését játssza majd a bajnokcsapatok tornáján. (Egyetlen más csapat sem játszott eddig ilyen sok mérkőzést.)

Az elsőt még 1955. szeptember 8-án játszotta a J. Alonso; Navarro, Oliva, Lesmes; Muñoz, Zárraga; Molowny, Pérez-Payá, Di Stéfano, Rial, Gento tizenegy, amely legyőzte a nyitányon a svájci Servette-et.

Az előző, sorozatban három kiírásban a Madrid mindig idegenben játszott az első meccsnapon - s előbb a Bayer Leverkusentől, majd kétszer az Olympique Lyontól, mindig nullára kikapott. A legutóbbi hazai kezdés ellenben győzelmet hozott: 2003 szeptemberében az Olympique Marseille ellen 4-2-re nyert a királyi klub.

Bernd Schuster személyében német edzővel készül a Real Madrid a Werder Bremen elleni találkozóra, s akad német játékos is a keretben, Christoph Metzelder.

Ami a többieket illeti, Gabriel Heinze játéka több mint kétséges, ugyanakkor Arjen Robbent és Fernando Gagót is játszatni akarja a német edző. Gago az eltiltott Diarra helyére kerülhet a csapatba.

Robbennek, ha beszáll, ez lesz első mérkőzése a Real Madridban. Érdekes, hogy a Chelsea-től vett holland és az Ajaxtól megszerzett honfitársa, Wesley Sneijder is játszott a Werder Bremen ellen a legutóbbi kupasorozatban.

A brémai csapat rossz formában van, s még sérülések is sújtják. Torsten Frings, Tim Borowski, Clemens Fritz, Pierre Wome, Aaron Hunt és Ivan Klasnic biztosan nem játszhat, s kétségessé vált Carlos Alberto és Per Mertesacker szereplése is.

Diego természetesen játszik: a madridi szurkolók különleges figyelemben részesítik majd, miután Bernd Schuster azt mondta a Bildnek, hogy még mindig nem tett le a brazil középpályás megvételéről.

Diego egyébként a Portóból szerződött Németországba, de előtte a Santos játékosa volt. Közismert, hogy legjobb barátja, a futball világában a Madrid csillaga, Robinho.

A csoport másik találkozóján az Olympiakosz Pireusz az olasz Laziót fogadja.

A görög csapat (még Rivaldóval!) 2005-ben és 2006-ban is hazai pályán kezdte a sorozatot, de mindkétszer kikapott. Pedig pályaválasztóként kell(ene) megtermelni a továbbjutáshoz szükséges pontok nagy részét, mert idegenben egyáltalán nem megy a csapatnak.

Az Olympiakosz utóbbi 31 idegenbeli mérkőzéséből egyet sem tudott megnyerni. A csapat egyébként az utóbbi 11 BL-sorozatban kivétel nélkül ott volt, ám csak egyszer, 1998 őszén tudott továbbjutni az első szakaszból.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×