eur:
389.61
usd:
361.92
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

US Open: Henin összeakadt Serena Williamsszel

A US Openen kialakult a férfiak negyeddöntőjének mezőnye: az első hat kiemelt még kivétel nélkül versenyben van. A hölgyeknél Sarapova kivételével minden nagyágyú versenyben van - szerencsére még Szávay Ágnes is.

A férfiaknál Rafael Nadal csak az első játszmában izzadt meg a mezőny utolsó francia játékosa, Jo-Wilfried Tsonga ellen. A 7-6, 6-2, 6-1 azt mutatja, a spanyol éljátékos jó formában van, igaz, amíg teljesen be nem melegedett, érezte fájós térdét.

Következő ellenfele honfitársa, a 15. helyen kiemelt David Ferrer lesz, aki nehéz, ötjátszmás csatában győzte le az idén sérülései miatt gyengébben teljesítő David Nalbandiant.

Utána azt mondta: "Nem akarok a Nadal elleni mérkőzésre gondolni, mert nagyon fáradt vagyok. S attól még fáradtabb lennék."

Egy harmadik spanyol, Carlos Moya is tagja a nyolcaddöntő mezőnyének, több mint négy órán keresztül tartó, óriási csatában nyert a német Philipp Kohlschreiber ellen.

Egyébként a tizenhatok pontosan egynegyede spanyol, ugyanis Lopez is versenyben van még - igaz, szinte lehetetlen feladat jutott neki: a világelső, Roger Federer lesz a következő ellenfele.

Kiesett ellenben a nyolcadik helyen kiemelt honfitárs, Tommy Robredo, akit a lett Ernests Gulbis vert meg, meglepően simán, három játszmában.

Jól megy Novak Djokovicsnak, a harmadikként kiemelt szerb összesen nyolc játékot veszített az argentin Juan Martin Del Potro ellen.

Némi meglepetésre versenyben van még a svájci Stanislas Wawrinka, Roger Federer kedvenc edzőpartnere is, aki ötjátszmás, maratoni meccsen búcsúztatta az amerikai Robby Gineprit.

A hölgyeknél Venus Williams simán megverte a szerb Ana Ivanovicsot (6-4, 6-2), a négy közé jutásért a másik szerb nagyágyúval, Jelena Jankoviccsal játszik majd. Húgának, Serenának még nehezebb feladat jutott: a belga világelsővel, Justine Heninnel teniszezik majd.


A még párosban is versenyben lévő Szávay Ágnes öt órától játszik a második legnagyobb pályán, a Louis Armstrong-stadionban az ukrán Julija Vakulenko ellen, a negyeddöntőért.


Meccsével párhuzamosan, egykori párospartnere, Azarenka az orosz Kuznyecovával meccsel. Szávayék mérkőzése után következik a Sarapovát kiejtő lengyel Agnieszka Radwanska és az izraeli Shahar Peer összecsapása.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×