eur:
389.63
usd:
361.98
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Így élnek a világsztárok között a magyarok

Egy hónapja a Liverpool tartalékcsapatában készül a Sándor Károly Futballakadémia két korábbi hallgatója, Németh Krisztián és Simon András. A két játékos az InfoRádiónak elmondta, hogy sikerült beilleszkedniük. A liverpooli edzéseken ugyanolyan gyakorlatokat végeznek, mint itthon, de az angliai tréningek jóval pergősebbek - tették hozzá. Az agárdi akadémia igazgatója, Tamási Zsolt kiemelte: a két futballista született tehetségénél fogva olyat tud, amit tanítani nem lehet, így meghatározói lehetnek új csapatuknak.

Mivel telt az elmúlt egy hónap Liverpoolban?

Az első hónap a beilleszkedéssel zajlott - mondta az InfoRádiónak Németh Krisztián. - Lakást kerestünk, elrendeztük az ügyeinket. Beleszoktunk az itteni edzésekbe, tanuljuk a nyelvet, szóval eddig a tervek szerint halad minden.

Mennyire figyelnek önre az edzéseken?

Itt nemcsak rám, hanem mindenkire kiemelten figyelnek. Volt olyan tréning, amelyen hét-nyolc edző vett részt. Mindenben segítenek a klubnál, hogy jól érezzük magunkat.

Milyenek az edzések az MTK-s tréningekhez képest?

Más a tréning stílusa, mint otthon volt. Az edzésen, ha átveszem a labdát, máris négyen rontanak rám, ilyen otthon pedig ritkán volt. Meg kell szokni azt, hogy ilyen ütemben zajlik a tréning, de úgy érzem, hogy jól haladunk.

Ez a rivalizálásra is utal?

A tartalékcsapatnál is sok játékos van minden posztra, de nem hiszem, hogy ez a rivalizálásba csapna át, egyszerűen mindenki meg szeretné mutatni, hogy mit tud.

Hogyan sikerültek az eddigi mérkőzései?

Három edzőmérkőzést játszottunk, és mindegyik élmény volt. Kétszer szerepeltünk idegenben, és mindkétszer telt ház volt. A teljesítményünkkel is elégedettek lehetünk. Meg kell szokni, hogy az otthoni egycsatáros játék után itt két támadóval állunk fel.

Milyenek testközelből a liverpooli sztárfutballisták?

Nem is gondoltam volna, hogy ennyire közvetlenek és emberiek. Napi kapcsolatban vagyunk az első csapatban szereplőkkel, mert néha együtt is edzünk.A Sándor Károly Futballakadémiáról kikerülve mennyiben mások a körülmények Liverpoolban?

A Sándor Károly Futballakadémián is hasonlóan fantasztikusak a körülmények, mint itt Liverpoolban - válaszolta Simon András. - Az itteni edzések jóval pergősebbek, egy percre sincs megállás, de ugyanazokat a gyakorlatokat végezzük a tréningeken.

Mennyire sikerült alkalmazkodni az angliai körülményekhez?


Úgy érzem, hogy sikerült beilleszkednünk. Az elején egy kicsit akadozott az alkalmazkodás, de Krisztiánnal tudjuk egymást segíteni, ezért minden könnyebben ment. Az angol nyelvtudásunk is egyre jobb.

Milyen visszajelzéseket kapott eddigi teljesítményéről?


Még nem voltak ilyen értékelő beszélgetések. Érzem, hogy erősödnöm kell, de sem én, sem Krisztián nem lóg ki ebből a csapatból. Tartósan be akarok kerülni a tartalékegyüttes kezdőcsapatába.

Milyen konkrét terveket fogalmazott meg?

Három éven belül szeretnék bemutatkozni a Liverpool felnőttcsapatában, akár a kupában, vagy a bajnokságban.Mindkét játékos rendkívül gólérzékeny, és született tehetségüknél fogva olyat tudnak, amit tanítani nem lehet - mondta Németh Krisztiánról és Simon Andrásról a Sándor Károly Futballakadémia igazgatója.

Tamási Zsolt az InfoRádiónak kiemelte, hogy mindketten meghatározó futballistává nőhetik ki magukat csapatukban, hiszen a játéktudásuk, és a tehetségük erre jogosítja fel őket.

Jól cseleznek, érzik a kaput, és csak a győzelem elfogadható számukra, amit a liverpooli megfigyelők számára is fontos volt a döntésnél - tette hozzá.

Tamási Zsolt közölte, hogy Simon András erőszakosabb, mindenen áttörő csatár, míg Németh Krisztián a finomabb megoldásokban jeleskedik, remekül megérzi a lehetőséget, és azt könyörtelenül ki is használja.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×