eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Venus Williams világcsúcsot ütött

Ötödik napjánál tart a világ legfontosabb salakpályás teniszversenyének 2007-es kiírása Párizsban. A Roland Garroson a valódi izgalmakat vélhetően a következő hét, annak is a vége tartogatja, de téved, aki azt hiszi, hogy csendesen telnek az órák a meccsdömpingben.

Este, az egyes pályán - a nap negyedik ottani mérkőzésén - salakra lép a főtábla egyetlen magyarja, Szávay Ágnes. Ellenfele - a kilencedik helyen kiemelt - Anna Csakvetadze lesz. A 20 éves orosz versenyző párosban tavaly a negyeddöntőig jutott a Roland Garroson.

A Vasas 18 éves teniszezője, aki két évvel ezelőtt megnyerte ugyanitt a juniorok tornáját, szerdán óriási sikert ért el: legyőzte a pályafutása csúcspontján a világranglista 18. helyére is felkapaszkodott, nála közel kétszer idősebb luxemburgi Anne Kremert. Tegyük hozzá: Kremer kisasszony immár Szávay Ági mögött áll a ranglistán.

Amúgy eddig minden a papírformának megfelelően zajlik, különösen a hölgyeknél.

Az orosz Marija Sarapova, ha kicsit döcögős játékkal is, de túljutott a francia Emilie Loit-n. Justine Henin, átvészelve egy hetvenperces esőszünetet, simán megverte a mindössze 16 és féléves, osztrák Tamira Paszeket, Amelie Mauresmónak sem okozott gondot Laura Granville, mint ahogy Venus Williamsnek is csak a második játszmában kellett igazán figyelnie Ashley Harkleroad ellen.

E meccs hozta szó szerint a csúcsot: Venus több mint 200 kilométer per órás sebességgel szervált, megdöntve húga, Serena tavalyi, Cincinattiban felállított rekordját.

Az uraknál bemutatkozott Roger Federer is, 6-1, 6-2, 7-6-ra legyőzve a harmadik szettben meglepően jól játszó Thierry Ascionét.

Kiesett ellenben az amerikai Robby Ginepri - ami önmagában még nem lenne talán szenzáció -, de ez azt jelenti, hogy a férfi egyesben nem maradt amerikai játékos a második fordulóra, ilyen pedig 1968, a nyílt éra bevezetése óta nem fordult elő a Grand Slam-tornákon.

A korábbi két, majdnem hasonló alkalommal, 1972-ben és 1973-ban Ausztráliában, nem kiestek az első körben, hanem el sem indultak a tornán az amerikaiak...

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×