eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

A herceg, Dallas és a mese

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság alapszakaszának zárónapján eldőlt, hogy a Golden State szerezte meg az utolsó kiadó helyet a pénteken kezdődő rájátszásban.

Mint a mesében, olyan volt az idei alapszakasz az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban. Hozott is meglepetést, meg nem is.

Abban szinte minden rajongó egyetértett a szezon kezdete előtt, hogy a nyugati főcsoportból kimagaslik a Dallas. A texasi alakulat, elsősorban a 29 éves német Dirk Nowitzky játékának köszönhetően az egész bajnokság legjobb mutatójával, 67 győzelemmel jutott a rájátszásba.

A dallasiak első ellenfele az alapszakaszból épphogy továbblépő, 1994 óta először a playoffba került Golden State lesz.

Ennél az összecsapásnál várhatóan sokkal nagyobb küzdelmet hoz a második helyen továbbjutó Phoenix és a sokak által titkos favoritnak tekintett, de eddig elég lagymatag produkcióval előrukkoló Los Angeles Lakers összecsapása.

Kobe Bryant, Los Angeles hercege

A Steve Nash kontra Kobe Bryant csata még a laikusoknak is igazi élmény lesz, nemhogy az ínyenceknek. Apropó Kobe Bryant. A 29 éves, 100 kilós, 198 centis klasszis ebben az idényben már 10 mérkőzésen szórt legalább 50 pontot.

Ezzel "a kaliforniaiak szemefénye" a harmadik helyre jött fel az NBA ötvenes örökranglistáján: az utolérhetetlen Wilt Chamberlain 1961/1962-ben 45, a következő szezonban pedig 30 alkalommal jutott el félszázig. A háromszoros bajnok Bryant 31,6 pontos átlagával sorozatban másodszor lett az alapszakasz legeredményesebbje.

Ebben a főcsoportban San Antonio-Denver és Utah-Houston meccseket rendeznek még az egyik fél negyedik győzelméig tartó rájátszásban.Keleten a helyzet még izgalmasabb

Az talán még nem is okozott szenzációt, hogy a Detroit ezúttal is biztosan szerezte meg a konferencia elsőséget, hiszen a Hamilton-Webber-Wallace-Billups négyes bárki ellen bármikor esélyes. A Detroit az Orlando ellen kezdi a rájátszást.

Az igazi szenzáció ebben a főcsoportban a Miami szereplése volt. A címvédő floridai csapat végigvergődte az alapszakaszt és csak az utolsó fordulókban dőlt el, hogy hazai pályán, tehát pályaelőnnyel kezdheti a rájátszást.

Papíron sima ügy lesz


Persze annak a csapatnak, ahol Shaquille O'Neal, Gary Payton, Udonis Haslem és Dwyane Wade is tagja a kezdőötösnek - papíron - nem lehet gond az egyre jobb, egyre ütőképesebb Chicago legyűrése.

Az idény kellemes meglepetései közé tartozik a Cleveland és a Toronto szereplése. A clevelandiek a Washington, a kanadaiak a New Jersey ellen kezdik a rájátszást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Lemaradtál az Nvidiáról? Sokan erre a lehetőségre vártak az elmúlt hónapokban!

Lemaradtál az Nvidiáról? Sokan erre a lehetőségre vártak az elmúlt hónapokban!

Az elmúlt időszakban a nemzetközi hangulat romlása mellett különösen szembetűnő volt az Ai-papírok esése, amit az AMD és a Supermicro gyorsjelentése csak tovább súlyosbított. A grafikonokat megnézve azonban megfigyelhetőek már fordulós jelek a szektor nagyágyúinál, éppen ezért megnéztük, hogy érdemes lehet-e a mostani szinteken már beszállni az elmúlt egy év nagy nyerteseibe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×