eur:
390.2
usd:
365.63
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Kemény Dénes: "Idegbajos meccs lett"

Bejutott a legjobb négy közé az olimpiai bajnok magyar férfi vízilabda-válogatott a melbourne-i világbajnokságon. Kemény Dénes szövetségi kapitány csapata a németek elleni 13-6-os siker után a spanyolokkal küzd meg a fináléba jutásért. A négy gólig jutó Varga Dániel az InfoRádióban azt mondta: jól játszottak, de a helyzetkihasználáson még javítani kell. Kemény Dénes szövetségi kapitány szerint érthetetlen bírói ítéletek születtek a találkozón.

Ez volt a legjobb válogatottbeli mérkőzése?

Az egyik legjobbnak tartom. A tavalyi Európa-bajnokságon dobtam még négy gólt a spanyolok ellen - mondta az InfoRádióban Varga Dániel.

Győzhettek volna akár még több góllal is.

A mérkőzés alapján tényleg lehetett volna nagyobb különbségű is a siker, de így is magabiztos volt. Jól játszottunk, bár van néhány dolog, amelyen még javítanunk kell. Az emberhátrányos védekezést nem sikerült megoldanunk teljesen, és a helyzetkihasználás terén is javítanunk kell.

Mennyire figyelnek a másik elődöntőre, a szerb-horvát rangadóra?

Csak felvételről fogjuk látni. Jobb lenne, ha utánunk játszanának, mert akkor kényelmesen, már döntősként nézhetnénk végig, de a menetrend nem nekünk kedvez, hiszen ezt a meccset rendezik előbb.

Az elődöntőbeli ellenfelet, a spanyol válogatottat hogyan jellemezné?

A fiatalok kezdenek beérni, többen már vezéregyéniségnek számítanak. Az erejük abban lehet, hogy nincs mit veszíteniük. Ezzel az eredménnyel már elégedettek, így felszabadultan játszhatnak ellenünk. Arra számítok, hogy latinosan vízilabdáznak, ebbe a reklamálás és a színészkedés is beletartozik.Mennyire elégedett a látottakkal?

A találkozó előtt elfogadtunk volna egy ekkora különbségű győzelmet A végeredménnyel elégedett vagyok, de a helyzetek kihasználásán javítani kell, mert az elődöntőben hasonló ziccerek elpuskázása már nem engedhető meg - értékelte az összecsapást az InfoRádióban Kemény Dénes szövetségi kapitány.

A bíráskodás színvonalát már a hétfőn adott interjúban is kritizálta. Most hogyan vélekedik a játékvezetők teljesítményéről?

Idegbajos meccs lett, mert mindkét félnek nehéz volt alkalmazkodnia a folyamatos érthetetlen bírói ítéletekhez. Nem tudom, hogy ez meg itt már változik-e. Ez már egy világbajnoki negyeddöntő volt, azt vártam, hogy végre kiszámítható és következetes játékvezetés lesz.

Benne volt Varga Dánielben, hogy négy gólig jut?

Észre sem vettem, hogy négy gólt lőtt. Õ az egyik meghatározó játékosunk, a kezében benne van, de nem ez az elsődleges feladata. Hét-nyolc olyan játékosunk van, akik közül bármelyik lőhet egy ilyen mérkőzésen négy gólt. Nem történt a világon semmi.

Melyik ellenfélnek örült volna jobban az elődöntőben?

Nem foglalkozom azzal, hogy a spanyolokkal vagy az olaszokkal lett volna-e kedvezőbb játszani a döntőbe jutásért. A spanyolokkal kell és kész, így ellenük készülünk.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Az ukrajnai háború árnyékában szép csendben Amerika egy újabb pusztító konfliktusra készül

Az ukrajnai háború árnyékában szép csendben Amerika egy újabb pusztító konfliktusra készül

Az Egyesült Államok képviselőháza április 20-án hosszas huzavona után megszavazta a 2023 őszén előkészített katonai segélyszállítmányt, amely világ több részébe fog fegyvereket juttatni. A legnagyobb figyelmet egyértelműen az Ukrajnának szánt csomag kapta, viszont emiatt jóval kisebb rivaldafényt kapnak más területek, így az indo-csendes-óceáni térség is. Cikkükben most annak járunk utána, hogy pontosan mire is jut még plusz forrás ezzel Kína közvetlen közelében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×