eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Meg nem támadási szerződést kötött a Real Madrid és a Barcelona?

A spanyol sajtó legfontosabb orgánumai is találgatják: valóban létezik-e "meg nem támadási szerződés" a két legnagyobb futballklub, a Real Madrid és a Barcelona között. 2000-ben Luis Figo szerződése összeugrasztotta a két vezérkart - ám az akkori főnökök már régen nincsenek a fedélzeten. Az utóbbi évek azt mutatják: bár időről időre születnek pletykák átigazolásokról, a két klub között szinte nincs átjárás.

A fenti mondatban szereplő "szinte" fontos: Samuel Eto'o, a Barcelona utóbbi két és fél évének kiemelkedően legeredményesebb csatára a Real Madrid tulajdona is volt, mielőtt a katalánokhoz került. Ám előtte éveken keresztül a Mallorcában játszott.

Valóban: az elmúlt két és fél évtizedben nagyon kevés, és hogy még tovább pontosítsunk, nagyon kevés játékos szerepelt mindkét sztárklubban.

A német Schuster, a román Hagi, a horvát Prosinecki, a dán Laudrup, vagy éppen a brazil Ronaldo a kivételt jelentette, mint ahogy főleg azt jelentette a mindkét gárdából a spanyol válogatottba került Luis Enrique is.

Egyébként a két óriás, egyaránt több mint évszázados történetében mindössze 14 játékos akadt, aki mindkét klubban játszott profiként, és legalább az egyikből a válogatottságig vitte. Még közülük is csak hatan (Samitier, Evaristo Macedo, Bernd Schuster, Michael Laudrup, Luis Enrique és Luis Figo) léptek át a Barcelonából a Madridba, vagy éppen fordítva. A többiek a két sztárcsapatban töltött idejük között futballoztak máshol is.

Luis Figo emlékezetes, Barcelonában hihetetlen indulatokat gerjesztő átigazolása óta - bár többször pletykáltak klubcserékről, például Iker Casillast vagy Carles Puyolt hírbe hozva - nem került profi játékos egyik klubból a másikba.A jelek arra utalnak, hogy immár az ifisták között sem vadásznak egymás játékosaira. A napokban mind a négy vezető spanyol sportnapilap megírta, hogy a Barcelona tárgyalásokba kezdett a Real Madrid fiókcsapatában, a Castillában szereplő Juan Mata leszerződtetéséről.

Tudni vélték, hogy a játékos azonos nevű édesapja, és egyben ügynöke a Barça edzői karának néhány tagjával találkozott.

A goal.com internetes portál szerint felvetődött, lehet, hogy nem is létezik a két egyesület között a Figo-ügy óta sokszor emlegetett, meg nem támadási szerződés.

A jelek szerint létezik, Mata leigazolását ugyanis azonnal cáfolták Barcelonában.

Bejelentették, hogy a katalán klub egy holland középhátvéd, bizonyos Jeffrey megszerzésén szorgoskodik, akinek egyébként ugyancsak az idősebb Juan Mata a képviselője.

Míchel - a korábbi remek középpályás, a nyolcvanas-kilencvenes évek madridi csillaga -, a Castilla edzője pedig kijelentette: "Matával négyszemközt beszéltem, és azt mondta, nálunk akar játszani, a Real Madridban képzeli el a jövőjét. Nekem ez több mint elég."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×