eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Lajkó Félix is fellép a külhoni magyarok fesztiválján

Lajkó Félix hegedűművész és Kálmán Imre gordonkaművész koncertjeivel, határon túli magyar filmek bemutatójával és színházi előadásokkal is várja az érdeklődőket a Biennálé, a külhoni magyarok kulturális fesztiválja.

A határon túli művészetet sokan a népművészettel kötik össze. Természetesen ezt is képviselik az erdélyi, a felvidéki, a kárpátaljai vagy a vajdasági magyarok, azonban kortárs művészeik is jeleskednek és érdemesek a bemutatásra - mondta az InfoRádióban Goldschmied József, a szervező Égtájak Iroda programigazgatója.

A határon túli színjátszás számára már több mint tíz éve szerveznek fesztiválokat, így a művészeti ág képviselőit már jól ismeri a közönség. Idén az irodalom, a képzőművészet, a fotóművészet, a könnyű- és a komolyzene és a filmművészt képviselői kapnak nagyobb szerepet.

Lajkó Félix nevét már sokan ismerik, a hegedűművész mellett azonban egy másik vajdasági vonós virtuóz, Kálmán Imre csellóművész is bemutatkozik idén.

A programok kedden kezdődnek, és három héten át tartanak Budapesten és az ország több pontján. A határainkon túl született magyar filmeket például a fővárosi Uránia mozi mellett a Szegedi Ifjúsági Házban és a Gyulai Várszínházban is megtekinthetik az érdeklődők.

Az irodalmi estek fellépőit, többek között S. Benedek Andrást, Vári Fábián Lászlót, Bakos Kiss Károlyt, vagy Burus János Botondot, Király Zoltánt és Tolnai Ottót Budapesten hallgathatják meg a költészet kedvelői.

A határon túli kortárs képzőművészek kiállításai a Magyar Nemzeti Múzeumban, valamint az Ernst Múzeumban láthatók, a zeneművészeknek pedig a Zeneakadémia, a Mátyás templom és az A38 hajó ad helyet.

Ha többet akar tudni a fesztiválról, kattintson ide.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×