eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Ma kezdődik a verseny Cannes-ban

Tarr Béla A londoni férfi című, nemzetközi koprodukcióban készült filmje is szerepel a mától május 27-ig zajló Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában.

Magyar film legutóbb 1988-ban került a versenybe, akkor Szabó István Hanussen című alkotását vetítették.

Húsz filmmel, többek között Quentin Tarantino és a Coen-fivérek alkotásával versenyez Tarr Béla filmje. A nyitófilm Won Kar Wait alkotása, a My Blueberry Nights.

A zsűri elnöke a brit Stephen Frears, és a zsűritagok között szerepel az ausztrál színésznő, Toni Collette is.

A 60 éves jubileumra a szervezők 35 világhírű filmrendezőt kértek fel - többek között Wim Wenderst, Roman Polanskit, Aki Kaurismäkit -, hogy készítsenek háromperces rövidfilmet a "moziterem" témakörben, amelyet Mindenkinek a maga mozija (Chacun son cinéma) címmel összeszerkesztettek.

A négy nyelven mozikba kerülő film világpremierje május 20-án lesz Cannes-ban.

A Filmfesztivál idején zajló filmvásáron a Magyar Filmunió ismét megnyitja a Magyar Pavilont, ahol lehetőség nyílik arra, hogy a külföldi érdeklődők megtekinthessék a legfrissebb magyar filmtermést, illetve üzleti találkozók és tárgyalások színhelyéül is szolgál.

A Filmvásáron a magyar filmek forgalmazási jogával rendelkező hazai és nemzetközi ügynökségek tíz magyar filmet vetítenek a potenciális vásárlóknak.

Cannes-ban mutatkozik be először a Nyócker! történetét szerző Novák Erik első nagyjátékfilm-rendezése, a Zuhanórepülés.

A Hungaricom standján található a 38. Magyar Filmszemle egyik fődíjas alkotása, a Konyec, az idei év eddig legnézettebb vígjátéka, az S.O.S. Szerelem!, továbbá az Emelet, a Mansfeld, A herceg haladéka és egy 3D-technikával készült animációs film, az Egon és Dönci.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×