eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A reflektorvényben Umberto Eco és Kanada

Április 12-15-e között tartják a 14. Budapesti Könyvfesztivált a Kongresszusi Központban, ahol több mint 40 ezer könyv közül válogathatnak az érdeklődők - mondta el az InfoRádióban Zentai Péter László, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesületének elnöke.

A rendezvényre csaknem 350 újdonságot jelentetnek meg a kiadók, amelyekről a fesztivál szervezői egy kiadványt is közreadnak. Ez eljut az ország legtöbb könyvesboltjába is, így Debrecentől Pécsig bárhol értesülhetnek az olvasók a friss kötetekről - mondta Zentai Péter László.

Nyugat-Európában nagy hagyományai vannak a könyvmustrának. Berlinben, Frankfurtban évente összegyűl a könyvkiadás krémje, hogy bemutassák újdonságaikat. Ezek a rendezvények azonban a szakmának szólnak. Bár a fesztiválokra az olvasók is bemehetnek, könyveket nem nagyon árulnak.

Budapesten azonban az olvasókat igyekeznek kiszolgálni a kiállítók. A vásár mellett igazi fesztiváli hangulat várja őket a Kongresszusi Központban, hiszen pódiumbeszélgetések, felolvasások, koncertek, filmvetítések várják a látogatókat.

A rendezvény vendége idén Kanada lesz. Zentai Péter László elmondta: miután már bemutatkozott Budapesten Európa valamennyi könyvkultúrájáról ismert országa, most egy tengerentúli országnak adatik meg ez a lehetőség.

Hozzátette: Kanada rengeteg magyart fogadott be az '56-os forradalom után. Így a könyvvásáron látható lesz egy kiállítás is, amely ötven olyan Kanadában élő magyart mutat be, akikre mindkét ország büszke lehet.

A fesztivál díszvendége a világhírű olasz író, Umberto Eco lesz, aki Budapest Nagydíjat vehet át a főpolgármestertől.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×