eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Nem a ciripelés kínozta a dolgozókat, de valamitől mégis megbetegszenek

Felére csökkenti kubai nagykövetsége személyzetének létszámát Kanada a rejtélyes megbetegedések miatt. Nem ez az egyetlen nagykövetség, ahol "furcsa" dolgok történnek.

„Szokatlan egészségügyi panaszokról” szól a kanadai külügyminisztérium közleménye, azt azonban nem részletezi, hogy pontosan milyen tünetek jellemzik ezt a különös megbetegedést, amelyet immár 14 kanadai állampolgárnál diagnosztizáltak a kubai fővárosban. A nyilatkozat úgy fogalmaz: az ottawai kormány vizsgálata egyelőre képtelen volt azonosítani a kórokozót, amely

kizárólag a diplomatákat és családtagjaikat támadta meg, a latin-amerikai országba látogató, évi hozzávetőleg egy millió kanadai turistát nem.

A külügyi tárca ezért szerdán úgy határozott: felére csökkenti a havannai nagykövetség személyzetének létszámát.

Nem a kanadai az egyetlen külképviselet Kubában, ahol rejtélyes megbetegedések tartják rettegésben a diplomatákat. Az Egyesült Államok havannai nagykövetsége 24 alkalmazottja szenvedett akut fejfájástól és szédülékenységtől, és hasonló jelentések érkeztek tavaly a kínai Kanszúban működő amerikai képviseletről is. A diplomaták furcsa hangokról számoltak be, így szárnyra kapott egy bizonyos hangtámadásról szóló elmélet, miszerint hanghullámokkal támadják és betegítik meg a diplomatákat. A havannai amerikai nagykövetségen készült hangfelvételek vizsgálata azonban elvetette ennek lehetőségét:

az ott rögzített ciripelő zajért, kiderült, tücskök voltak felelősek.

A kanadai hatóságok szintén kizárták a hangtámadás lehetőségét, és leszögezték: jó kapcsolatot ápolnak a kubai hatóságokkal, akikkel közösen munkálkodnak az eset felderítésén.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×